BRANKO GRČIĆ

‘Zar smo pustili virus da slobodno kruži? Vlada mora reagirati, doći će do kolapsa. A gdje je Beroš?‘

Istaknuo je i kako ima dojam da se Vlada ponaša oportunistički, bježi od sukoba s bilo kojom skupinom u društvu

Branko Grčić

 Goran Mehkek/Cropix

SDP-ov saborski zastupnik Branko Grčić poručio je u četvrtak da Vlada mora izaći u javnost i građanima prezentirati što kani napraviti da se smiri ovaj IV., "užasni val" zaraze koronavirusom, jer danas imamo više od 6300 zaraženih, najviše od izbijanja epidemije.

S obzirom na taj broj, postavlja se ozbiljno pitanje kako se obračunati s tom pošasti i kako će Vlada reagirati, rekao je Grčić u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Kazao je i kako unatrag desetak dana u medijima nije vidio ministra zdravstva Vilija Beroša, pa se zapitao o čemu se zapravo radi.

Jesmo li pustili da virus slobodno kruži i prokuži se cijela populacija, upitao je i upozorio da će, nastavi li se ovakva situacija, zdravstveni sustav "sigurno doći u situaciju kolapsa".

Na to upozoravaju ljudi iz Splita, Zaboka, Čakovca, nešto se mora poduzeti, rekao je Grčić i poručio kako je cijepljenje jedini način da se trajno obračunamo s epidemijom koronavirusa.

Istaknuo je i kako ima dojam da se Vlada ponaša oportunistički, bježi od sukoba s bilo kojom skupinom u društvu. To nije potrebno, tri su godine do parlamentarnih izbora i nema potrebe da se ikome udvara, istaknuo je Grčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 14:00