NEPRIDRŽAVANJE MJERA

Zaraženi Virovitičanin opet na ‘izletu‘: Po selima obavljao radove, nikom nije rekao da ima covid

Osobe kojima je dolazio odraditi posao nisu znale da je pozitivan na koronavirus
Virovitica, arhivska fotografija
 Darko Tomas/Cropix

Muškarac (62) koji je u petak, 11. rujna, zaradio kaznenu prijavu za širenje i prenošenje bolesti, konkretno koronavirusa Covid-19, jer je umjesto na liječenju kod kuće kao pozitivan pacijent na koronavirus bio na piću na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Virovitici ponovno je prekršio mjeru liječenja i otišao “na izlet” izvan kuće, piše icv.hr.

Policija ga je još dva puta zatekla kako ne poštuje mjeru, pa je do sada u samo četiri dana čak tri puta kazneno prijavljen zbog povrede članka 180. Kaznenog zakona - za širenje i prenošenje zarazne bolesti, točnije, koronavirusa.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o N.M. s područja Rogovca, kojemu mjera liječenja kod kuće, budući da je potizivan na koronavirus Covid-19, prestaje sutra (srijeda).

Neslužbeno se doznaje i kako je uz odlazak na piće u kafić u petak, do danas (utorak) kuću napustio još bar dva puta i to kako bi po okolnim selima obavljao određene komunalne usluge, a kojima se privatno bavi. Osobe kojima je dolazio odraditi posao nisu znale da je pozitivan na koronavirus.

Iz PU virovitičko-podravska tvrde kako je “prilikom vršenja kontrole poštivanja mjera i izrečene mjere izolacije, Covid-19 liječenje u kući, utvrđeno da je osoba (nisu objavili identitet) sveukupno tri puta prekršila ovu mjeru.“

Također odgovaraju i da nažalost ne raspolažu adekvatnim prostorijama za zadržavanje osobe oboljele od zarazne bolesti. Nakon što bi osobu prijavili, puštena je kući na nastavak liječenja, a o svemu je izviješten i nadležni epidemiolog, doznajemo.

Izolacijskih prostora za Covid-19 pozitivne počinitelje ovakvih kaznenih djela trenutno nema u Virovitičko-podravskoj županiji, a ni šire, pa sve što policija u ovom trenu može napraviti jest nakon kontrole i prijave pustiti ga kući.

Inače, za ovo kazneno djelo Zakon propisuje i do dvije godine zatvora, pa će sudski epilog pokazati stvarnu cijenu ova tri nesavjesna “izleta” za 62-godišnjeg muškarca, piše icv.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:21