NOVE POJEDINOSTI

Zarazila se odgojiteljica vrtića u Puli, 18 djece u samoizolaciji: ‘Nitko nema simptome‘

Odgajateljica je krenula na godišnji. U međuvremenu su se pojavili simptomi i jučer su javili da je zaražena.
Dino Kozlevac
 Goran Šebelić/Cropix

Jedna novozaražena osoba koronavirusom danas u Puli je odgajateljica u Dječjem vrtiću u Koparskoj ulici u Šijani. Zbog toga se trenutno u samoizolaciji nalazi 18 djece iz jedne vrtićke skupine koja je bila u direktnom kontaktu s odgajateljicom.

Potvrdila je to za Glas Istre ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, naglasivši da vrtić normalno funkcionira i sve ostale skupine redovno dolaze.

Kovačević je navela da vrtić ima organiziran odvojeni prihvat za skupine, od prostora za igru, boravka i blagovaone, tako da ostatak djece nije bilo u kontaktu sa skupinom koja je trenutno u samoizolaciji. Uz djecu, u samoizolaciji je i po jedan roditelj sa svakim djetetom, a ta im je mjera propisana do 21. kolovoza.

- Ostala djeca normalno dolaze jer nije bilo kontakata sa ostalim skupinama. Sve je organizirano na način da su djeca po skupinama odvojena i ne borave u zajedničkim prostorijama i tu se strogo pridržavamo svih propisanih mjera. Odgajateljica je krenula na godišnji. U međuvremenu su se pojavili simptomi i jučer su nam javili da je zaražena. Nitko od djece nema simptome, ali zbog prevencije i sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo, ostali su kod kuće. Svi roditelji su o ovoj situaciji obaviješteni, a u vrtiću su odmah provedene sve mjere dezinfekcije, kazala je Kovačević, dodajući da trenutno u tom vrtiću boravi 48 djece.

Sličan slučaj imaju u Vrsaru gdje se također u vrtiću pojavio slučaj koronavirusa, ali također nema razloga za zabrinutost jer se zaraza nije širila dalje.

O pulskoj slućaju oglasio se i šef županijskog stožera Kozlevac.

- Uzimat će se brisevi po potrebi i vidjet ćemo kako je. Ne očekujem, s obzirom na ono što znamo iz intervjua s osobom, da bi trebalo biti nekih većih problema, smatra načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:43