BANDIĆEVA SURADNICA

Zašto je uhićena Ana Stavljenić-Rukavina: Sumnja se na nepravilnosti vezane uz bolnicu Srebrnjak

Upravo je Stavljenić-Rukavina kao predsjednica Upravnog vijeća odlučila o smjeni bivšeg ravnatelja Nogala
Ana Stavljenić Rukavina i Milan Bandić
 Sandra Šimunović/Cropix

U novoj antikorupcijskoj akciji, koju od srijede ujutro provode policija i Uskok, uhićeno je nekoliko bliskih suradnika bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Među privedenima je i Ana Stavljenić-Rukavina (81) koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar. U skupštini Grada Zagreba obnašala je dužnost predsjednice Odbora za zdravstvo, bila je članica Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju te Odbora za javna priznanja i tako dalje.

Neslužbeno doznajemo da ju se sumnjiči da je upravo kao šefica Upravnog vijeća dječje bolnice Srebrnjak zajedno s Bandićevom šeficom stručne službe gradonačelnika Andrejom Šulentić zloupotrijebila položaj pri izboru novog ravnatelja bolnice, a nakon smjene Bore Nogala.

Upravo je Stavljenić-Rukavina kao predsjednica Upravnog vijeća odlučila o Nogalovoj smjeni. Optužila ga je za različite propuste u bolnici, uključujući proceduralne nepravilnosti u zapošljavanju liječnika u zadnjih sedam godina.

Nogalo je za svoju smjenu prozivao Stavljenić-Rukavinu te tvrdio da je ona, iskorištavajući svoj službeni, društveni i politički položaj u svojstvu predsjednice Upravnog vijeća, odlučila u ime i za račun interesne skupine koju zastupa pokrenuti postupak razrješenja njegove dužnosti prije isteka mandata.

Kao mogući povod navodio je želju preuzimanjem i kontrolom nad projektom Dječje bolnice Srebrnjak koja je u srpnju 2019. potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u Hrvatskoj financiran iz strukturnih fondova EU, vrijednosti 60 milijuna eura.

U lipnju 2020. za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak izabran je mladi zagrebački liječnik i znanstvenik Ivo Dumić-Čule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. veljača 2024 06:19