SLUČAJ SVASTIKA

ZAŠTO SAM POSLAO PISMO PLATINIJU Premijer Milanović pojasnio što je htio postići tražeći milost od šefa UEFA-e

 AFP, CROPIX

Vezano uz odluku o kazni koju sutra treba donijeti Disciplinska komisija UEFA-e zbog postavljanja svastike na splitskom Poljudu, premijer Zoran Milanović je rekao kako bi želio da to bude što je moguće manje rigorozno, odnosno brutalna kazna, ali da je šteta napravljena.

Pismo Michaelu Platiniju napisao je vjerujući da može bar malo pomoći i da to nikom ne smeta.

"To pismo je sročeno vrlo pažljivo, pristojno, bez pritiska na bilo koga jer sam imao potrebu kao predsjednik vlade reći tko smo mi, što smo mi, da se radi o jednom prljavom incidentu za koji ćemo vjerojatno naći počinitelja, ali time nećemo otkloniti onaj drugi problem koji postoji u društvu, koji postoji u nogometnom savezu", rekao je premijer.

Dodao je da on neće dijeliti lekcije jer nije nadležan i ustvrdio da ne želi da se zbog nečije neodgovornosti i nesmotrenosti nabacujemo krivnjom u Hrvatskoj tko je za to odgovoran.

"Mislim da znam tko je za to odgovoran, ali u ovom trenutku smatrao sam svojom dužnošću i mogućnošću da na takav način reagiram u hrvatskom interesu, a nakon što Komisija donese svoje pravorjek, a taj pravorjek je uvijek nešto iza čega stoje neki konkretni ljudi s nekim konkretnim uvjerenjima ja to ustvari više neću komentirati", rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:52