NEIZGLEDAN REZULTAT

ZASTUPNICA ALBANSKE MANJINE 'Još nikome neću dati potpis za mandatara vlade, ići ću s većinom kad se formira'

Zagreb, 261115.Ured predsjednice.Konzultacije oko sastavljanja nove Vlade RH kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic.Na fotografiji: Ermina Ljeskaj Prljaskaj i Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

Iako je Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske nacionalne manjine, jučer bila na konstituirajućoj sjednici kluba zastupnika HNS-a, odgovorila je da ona nije članica kluba i da neće još nikome dati potpis za mandatara vlade.

Lekaj Prljaskaj je rekla kako nikad nije prestala biti članica HNS-a, ali da je kao zastupnica albanske i ostalih manjina u Sabor ušla na manjinskoj listi, a ne kao članica HNS-a.

- Kao zastupnica pet manjina ne želim biti jezičac na vagi. Ja ću svakako ići s većinom, no većina se još nije oformila. Moj potpis nema smisla dok se ne oformi većina. Nitko od nas nije očekiao ovakav rezultat i samim time je i nastalo ovakvo zanimanje tko će s kim, no ja sam bila jasna od početka i ostajem dosljedna tome - rekla je Lekaj Prljaskaj.

Ona smatra da manjinci ne bi trebali određivati tko će voditi politiku države u kojoj žive. Oni, kaže Lekaj Prljaskaj, prvenstveno zastupaju interese svojih manjina, a da bi zastupali te iste interese, uvijek idu s većinom.

- To je dosadašnja praksa i po meni dobar običaj - zaključila je Lekaj Prljaskaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:48