PALE PRVE PONUDE U SABORU

ZASTUPNICE HNS-a i HDZ-a: 'Kolegice Đurđice, zašto ne bismo mi sklopile životno partnerstvo?!'

HNS-ovka Sonja Koenig i HDZ-ovka Đurđica Sumrak rado bi sklopile životno partnerstvo
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Zakon o životnom partnerstvu, koji u Saboru danas prolazi prvo čitanje, kako se čini već daje prve rezultate.

Tako bi se moglo zaključiti iz istupa HNS-ove Sonje Koenig i HDZ-ove Đurđice Sumrak, koje su izjavile da bi kao heteroseksualke rado sklopile životno partnerstvo, kad bi zakon to omogućavao i njima, a ne samo homoseksualcima.

MILINOVIĆ JE ZBUNJEN 'Tko je mama, a tko tata - Šime ili Nenad?!'

"Ljubav je ljubav, bez obzira vole li se Željko i Josip, Sonja i Đurđica ili Sonja i Zvonko. Ali, u našoj zemlji Sonja ne može naslijediti Đurđičin stan, iako su cijeli život provele zajedno, dijeleći i dobro i zlo. U slučaju Đurđičine bolesti, ne može uzeti bolovanje ili odlučiti o njezinoj terapiji, a da ne govorimo o cijelom nizu mirovinskih prava", kazala je Koenig, pogledavši pritom prema mjestu na kojem sjedi Đurđica Sumrak.

Založila se da se sklapanje životnog partnerstva omogući svima, bez obzira na seksualnu orjentaciju.

"Da se moj sin oženi i ostavi me i vas ostavi vaše dijete, zašto ne? Pa mi ćemo se jedna za drugu brinuti, ali to ne znači da smo istospolne, to ne znači ništa drugo", odgovorila joj je Sumrak.

S tim je suglasna i Koenig. "Da, kolegice Đurđice, stvarno, ako bih voljela da se netko brine za mene, to ste svakako vi", poručila je HDZ-ovoj zastupnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:27