ZAŠTO SE TROŠI?

Zastupnici koalicije: Čačićeva agencija treba kupiti jeftinije aute

Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija neće poništiti natječaj u kojem na leasing traže pet limuzina vrijednih 1,8 milijuna kuna s luksuznom dodatnom opremom

Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija neće poništiti natječaj u kojem na leasing traže pet limuzina vrijednih 1,8 milijuna kuna s luksuznom dodatnom opremom poput kožnih grijanih sjedala, ultrazvučne pomoći pri parkiranju, Xsenon svjetala ili, pak, alu naplataka.

Iako su cijela javnost, svi mediji i najpoznatiji kolumnisti u Hrvatskoj osudili taj potez tzv. Čačićeve agencije, koja usred krize i unatoč konstantnim porukama o štednji nabavlja luksuzna vozila, u CEI-ju smatraju da nema smisla sada poništavati natječaj jer su im automobili prijeko potrebni za obavljanje posla oko energetski učinkovite obnove zgrada javnog sektora.

Za udobnost Uprave

Poništenjem natječaja, kažu, taj bi se posao dodatno oduljio, iako priznaju da je natječaj mogao biti i drugačiji. Kažu da već dva mjeseca traže te automobile, ali im se nitko ne javlja na natječaj te da su automobili namijenjeni članovima Upravnog odbora Centra. Inače, CEI ima 21 zaposlenika.

- Budući da posao uključuje putovanja po cijeloj Hrvatskoj, specifikacije su takve da smo primarno razmišljali o sigurnosti putnika, ali i ostale karakteristike su prilagođene duljim i frekventnim putovanjima - pojasnili su u CEI-ju.

A za sigurnost putnika, dodajemo, najvažnija su grijana kožna sjedala i aluminijski naplatci.

U Vladi, doznajemo, nisu sretni tim natječajem jer s jedne strane SDP-ovi ministri pokušavaju srezati troškove, a agencije pod Ministarstvom gospodarstva ponašaju se kao da kriza ne postoji.

Nitko nije pitao Čačića

- Ne želimo to komentirati. Neka se sami vade iz te situacije - kaže nam izvor blizak premijeru.

Krize nema ni u Agenciji za investicije i konkurentnost, još jednoj osnovanoj u resoru ministra Čačića. Oni su, kako piše Globus, nedavno raspisali natječaj za zapošljavanje 13 novih djelatnika, kao da ih nema već dovoljno u državnoj službi.

- U Agenciji se planira zaposliti 28 osoba, od kojih će se 50 posto ili oko 14 zaposlenih premjestiti iz drugih tijela javne vlasti.

Za popunjavanje preostalih 12 radnih mjesta Agencija je objavila natječaj - navode u Ministarstvu gospodarstva. A što na kožna grijana sjedala kaže prvi potpredsjednik Vlade Čačić?

- Radimir Čačić nikada takav luksuz ne bi odobrio, ali njega nitko nije ništa pitao, niti je on znao za takav natječaj. On se vozi u starom Mercedesu koji je prošao više od 200 tisuća kilometara i koji je njegov vozač uzeo iz državnog voznog parka - poručuje nam izvor blizak Čačiću.

Iz Čačićeve agencije odustali od najskupljeg automobila

Iz Narodnih novina dobili smo obavijest o promjeni dokumentacije za javni natječaj za automobile iz agencije CEI. Prije su tražili jedan automobil srednje niže klase, tri auta srednje klase i jedan više srednje klase, a danas su izmijenili uvjete natječaja i traže jedan automobil srednje niže klase i četiri srednje klase.

Dakle, CEI ne poništava natječaj i ne odustaje od dodatne opreme, ali su ipak, pretpostavljamo zbog pritiska javnosti, odlučili ne uzeti najskuplji automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:55