STIPO MLINARIĆ ĆIPE

Zastupnik DP-a: ‘Milanoviću, ja sam ‘91. branio Vukovar, a što si to napravio ti da si svakom loncu poklopac?‘

Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta osvrnuo se na današnje izjave predsjednika Milanovića
 Damjan Tadic/Cropix

Član i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe na svom Facebooku se osvrnuo na današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića.

Naime, predsjednik Milanović je danas komentirao Domovinski pokret te kazao da na čelu stranke ne može biti "netko tko je brisao iz Osijeka u Ameriku i onda se vratio u RH i prokazuje se kao Bruno Bušić".

- To nije DP. To je uzurpacija i treba to pravno zaštititi, ne može to svaka štraca koristiti kako hoće, mi smo domoljubi a vi ste izdajnici. Ne možeš reći ja sam Hrvat, a svi drugi ne valjaju - kazao je Milanović.

Milanović je, između ostalog, komentirao i na Dan državnosti obilježen 30. svibnja te kazao da je to nametnuti praznik HDZ-a koji je trajao skoro 20 godina.

- Još u svibnju ’91. zadnji dečki odlaze iz Jastrebarskog u JNA, nakon ubojstva hrvatskih redarstvenika. Kakva je to neovisnost? Moji bratići bježali su preko ograde, hrvatska država slala ih je da služe u JNA, ne možemo govoriti o neovisnosti. Hrvatska je država hrvatskog naroda i manjina, ne smijemo mladim ljudima prodavati bozu, kako bi rekao Plenković - kazao je Milanović.

Stipo Mlinarić Ćipe poručio je predsjedniku da je 'promašio ceo fudbal'.

- Zorane Milanoviću, vidim da si ti neki veliki frajer i junačina. Ja sam Stipo Mlinarić Ćipe, pripadnik Turbo voda s Trpinjske ceste i pod zapovjedništvom pokojnog Blage Zadre branio sam u Borovom naselju Vukovar. Ne prigovaram nikome ništa i nisam ljut. Izgubio sam brata na Ovčari, izgubio sam puno prijatelja, neke još tražim. Odgulio sam i srpske logore i nekako mislim, svatko je u tom ratu dao koliko je dao.

Što si to napravio ti da si svakom loncu poklopac i glumiš neku moralnu vertikalu? Ako misliš da je junaštvo cipelariti ljude s Pantovčaka ili biti gost Slovenske 9 ili možda zaštita Perkovića i Mustača, onda si, tvojim rječnikom rečeno, "promašio ceo fudbal" - napisao je Mlinarević na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:21