PREPISKA NA FACEBOOKU

ZASTUPNIK KOJEMU SU PRIJETILI SMRĆU I DALJE BEZ DLAKE NA JEZIKU Šaljivo prokomentirao otkazivanje pravaškog skupa zbog snijega

 
 Goran Mehkek / Hanza Media

Ni nakon što je primio ozbiljne prijetnje smrću, potpredsjednik Kluba zastupnika GLAS-a, Goran Beus Richemberg, ne prestaje bez dlake na jeziku na Facebooku javno komentirati sva zbivanja u Hrvatskoj.

- Da mi je imati obraz ko opanak i želudac ko kamenicu za ulje pa biti od onih političara koji se svima žele svidjeti. A što ću, kad ne mogu. Nisam taj. Netko mora reći i ono što većina ne voli čuti - poručio je Beus nedavno, pa na tragu toga na Facebooku objavio posljednju objavu u nizu.

Naime, Autohtona - Hrvatska stranka prava zbog vremenskih prilika otkazala je jučerašnji skup u Zagrebu, a objavu su popratili ustaškim pozdravom 'Za dom spremni!'. Beus je to uočio i odmah šaljivo prokomentirao:

- Za dom da, al za zimu ne. Hrvatska sezonska (tropska) stranka prava - narugao se Beus toj konzervativnoj desničarskoj stranci.

A onda su uslijedili i šaljivi komentari: 'Ovo me podsjeća jednom kad je akcija 'Ništa nas ne smije iznenaditi' bila odgođena zbog kiše.'

Podsjetimo, Beus se nakon što si je general Slobodan Praljak oduzeo život u haškoj sudnici, oglasio na Facebooku kazavši kako je 'samoubojstvo izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac'. Ubrzo nakon toga policija je ušla u trag četvorici 'junaka' koji su njemu i njegovoj obitelji prijetili likvidacijom.

- Oni imaju zadatak zastrašiti vas. To su organizirane grupe filoustaških i klerikalnih organizacija i njima su inspirirane. To su ljudi koji se kriju iza kršćanstva i katoličkog aktivizma, a zapravo nemaju elementarnu empatiju - kazao je o ljudima koji su mu prijetili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:13