KONTROVERZNA PJESMA

'ZATEČEN SAM GOVOROM MRŽNJE, U OVOME NARODU NEMA PUNO SLOBODE GOVORA' Pjevači pjesme 'Želim živjeti' tvrde da ne pjevaju protiv abortusa

 Screenshot YouTube

Spot "Želim živjeti" ovoga tjedna izazvao je niz reakcija u javnosti, osobito na društvenim mrežama. Pjesmu su zajedno s bendom duhovne glazbe Emanuel snimila poznata imena domaće glazbene scene. Sudionici projekta pjevači Marija Husar i Alan Hržica u subotu su gostovali u emisiji Novi dan televizije N1 te su kazali da pjesma nije protiv pobačaja, već 'samo za život'.

"Grupu Emanuel poznamo i surađujemo s njima godinama. Pjesma je dugo bila u ladici pa smo je odlučili snimiti kad smo čuli tekst i vidjeli njezinu poruku. Namjera nije bila u nekoga uperiti prst ili osuditi. Bez fige u džepu i čista srca ušli smo u ovo i snimili pjesmu s lijepom porukom. Ona nije protiv pobačaja, već samo za život i za majke koje se možda dvoume i koje su u strahu. Ova pjesma je za neke buduće naraštaje. Stvarno ne treba imati tabua i ne treba doći do podijeljenosti ljudi", rekli su Husar i Hržica.

"Ovakve reakcije sigurno nismo očekivali. Mi smo kao prvo umjetnici i volimo zadatke. Vinkovački reper Shorty u uvoj se pjesmi stavio u ulogu jednog djeteta koje se želi roditi i to je odradio fenomenalno. Mislim da smo poslali pozitivnu poruku ljubavi, radosti, djece, života. Pjesma i spot "prže" od ljubavi", rekli su.

"Mišljenja naših kolega su podijeljena, mislim da mi danas moramo dopustiti da ljudi imaju drukčije mišljenje. Malo sam zatečen tim govorom mržnje. Nikoga nismo htjeli povrijediti, a u zadnja dva tri dana smo doživjeli dosta uvreda. Možda nemamo puno slobode govora u ovome narodu", rekao je Hržica.

"Ograđujemo se od bilo kakvog političkog konteksta. Pjesma nije rađena tako, već iz perspektive nas glazbenika da imamo slobodu pjevati o toj temi iz jednog drugog kuta. Nema veze ni s politikom, zakonima ni ničim. Ne želimo se petljati u bilo čiju slobodu", rekli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 05:59