POTOPLJENA NASELJA

Zatrpani pozivima: Zbog poplava su u akciji bila čak 374 vatrogasca, evo gdje je bilo najgore

Obilna kiša nanijela je muke žiteljima pet hrvatskih županija
 Ivan Brajković

Štete jučerašnje obilne i jake kiše koja je poprilično okupala pet županija i pritom, opetovano, nanijela štete stanovnicima. Prema zbirnim podacima vatrogasnih intervencija po Zagrebu te Sisačko-moslavačkoj, Zadarskoj, Požeško-slavonskoj te Koprivničko-križevačkoj županiji u borbi sa vodom, do jutros u 7 sati sudjelovala su 374 vatrogasca!

Na području metropole odrađena je 41 intervencija u kojoj su osim pripadnika JVP Zagreb, sudjelovali i pripadnici DVD-a Kustošija, Vrapče, Prečko, Jarun, Dragonožec, Zapad i Bijenik. Njih točno 129, koji su većinom ispumpavali potopljene objekte, uklanjali stabla i pokidano granje.

Kao što svjedočimo u posljednje vrijeme, kao po nekoj ustaljenoj špranci, opet je bilo dramatično u pojedinim dijelovima PU sisačko-moslavačke.

Na području Kutine i ostalih dijelova županije putem aplikacije UVI zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedice kišnog nevremena.

Ukupno 70 tehničkih intervencija ispumpavanju vode iz objekata, kuća, podruma, garaža, čišćenju kolnika te ostalih izvida odradilo je 120 vatrogasaca sa 66 vozila iz JVP Kutina, JVP Petrinja i DVD-a Donji Kukuruzari, Donja Gračenica, Voloder, Jelenska, Katoličke Čaire, Kutina Grad, Glina, Kutinska Slatina, Banova Jaruga, Šartovac, Ilova, Husain, Repušnica.

Identične intervencije, ali u manjem opsegu zabilježene su i na području Križevaca gdje je na ispumpavanju vode iz objekata sudjelovalo u 19 intervencija 16 vatrogasaca iz JVP i DVD Križevci.

Obilna kiša nanijela je muke i žiteljima Zadarske županije gdje je 20 intervencija ispumpavanja vode iz objekata, garaža, podruma, kuća i dvorišta odradio 51 vatrogasac iz JVP Zadar te okolnih DVD-ova Sukošan i Starigrad-Paklenica.

Identična dramatična situacija bila je i na području Općine Požega gdje je 58 vatrogasaca u 11 vatrogasnih intervencija dalo svoj obol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:58