IZVIJESTIO HAK

Zatvorena autocesta A1 od Sv. Roka do Posedarja i Paški most zbog olujnog vjetra

Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice

Autocesta A1, ilustracija

 Jure Miskovic/Cropix

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su Paški most i A1 između Svetog Roka i Posedarja, obilazak za osobna vozila je DC Maslenica-Zaton Obrovački, a za ostale državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8); državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99); lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107).

Izvanredne situacije - vozilo u kvaru je na autocesti A1 na južnom portalu tunela Brezik u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 80 km na sat.

Prometna nesreća je na A4 Goričan-Zagreb na kraku čvora Varaždinske Toplice, vozi se uz ograničenje brzine 40 km na sat.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje.

Zbog mjestimice obilnije kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8).

U prekidu trajektne linije

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak.

U prekidu su i katamaranske linije Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2023 08:15