SPORNA PRISTOJBA

ZATVORILA KAFIĆ, A NIJE ODJAVILA PRIJEMNIK Ovršili dožupanicu zbog neplaćanja pretplate

 Screenshot

Bivša glasnogovornica, a sada dožupanica Ličko-senjske županije, HDZ-ovka Ivana Tomaš, našla se pod ovrhom zbog neplaćanja RTV pretplate HRT-u, pa sudskom odlukom mora platiti 400 kuna, kao i zakonske kamate, a još 800 kuna morat će platiti troškove postupka.

Dožupanica Tomaš nije televizijsku pristojbu plaćala za svoj ugašeni ugostiteljski obrt Glasna Caffe bar Best u Otočcu u razdoblju od rujna 2012. do siječnja prošle godine, utvrdio je Općinski sud u Gospiću.

Zaboravila se odjaviti

Dožupanica Tomaš podnijela je prigovor na ovrhu HRT-a tvrdeći da je podmirila sva dugovanja prema HRT-u do trenutka zatvaranja obrta, da je napustila prostor u kojemu je obavljala djelatnost. Tvrdila je da je u tom prostoru bila u najmu, te da radioprijemnik na koji se odnosilo utuženje nije bio u njezinu vlasništvu, već ga je tamo zatekla.

S HRT-a su tvrdili da se dožupanica Tomaš plaćanja mogla osloboditi samo odjavom prijemnika, što ona nija učinila.

Obrazloženje suca

- Obveza plaćanja RTV pristojbe za vlasnicu obrta nastalo je s danom prijave prijemnika kod tužitelja, a prestala je s danom odjave na propisani način. Dok prijemnik nije bio odjavljen postojala je obveza plaćanja RTV pristojbe, bez obzira na to što ona više nije bila u zakupu poslovnog prostora - obrazložio je sudac gospićkog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:41