IZBORNI VIDEO SPECIJAL

Zavidna forma Ivane Kekin - prošla poligon bez problema pa na prvo pitanje ispalila: ‘Aposlutno ne!‘

Bez problema se popela na drugi kat tornja koji vatrogascima služi za vježbu, pa se uz malo instrukcija užetom spustila na tlo

Ivana Kekin

 Jutarnji list/Hanza Media

"Apsolutno ne!", ispalila je kao iz topa Ivana Kekin iz Možemo! na pitanje bi li postizborno koalirali s Mostom ili Domovinskim pokretom. S pitanjem smo je zaskočili pošto je svladala vatrogasne zadatke nakon kojih je jasno da je jedna od špica zeleno lijeve političke stranke u dobroj fizičkoj formi i definitivno nema strah od visine.

Bez problema se popela na drugi kat tornja koji vatrogascima služi za vježbu, pa se uz malo instrukcija užetom spustila na tlo. Vrlo oštra i ozbiljna u svakom javnom nastupu Kekin je pokazala da ima i drugu stranu – može prihvatiti izazov i pritom se zabaviti i nasmijati. Svladala je (doduše jednom) 15 kilograma težak uteg i prošla cijelo vatrogasno vježbalište.

Nakon toga je objasnila tko bi imao koristi od stambenog fonda koji Možemo! obećava ako pobijedi na izborima.

"Prije svega mlade obitelji. Ljudi koji sada čekaju do 35. da se mogu odseliti od svojih roditelja. Ne može biti situacija kao u našoj pjesmi "da dođeš do kvadrata kad ti umre tata"", kaže Kekin uz napomenu da bi uzeli u obzir i socijalno ugrožene građane i stvorili model sličan onome u Zagrebu da se povoljno stanovanje omogućuje onima kojima je potrebno, a kada ta potreba prestaje, oni izlaze iz stanova i dolaze drugi koji su u potrebi.

Kekin je rođena 28. siječnja 1984. godine u Zagrebu, odrasla je u Svetom Ivanu Zelini gdje je završila osnovnu i srednju školu, a u Zagrebu studij medicine. Specijalizirala je psihijatriju, te od 2011. do 2022. kada postaje saborska zastupnica radi u KBC Zagreb.

U politiku je ušla 2016. kao članica Nove ljevice. Aktivno je sudjelovala u nizu prosvjeda, od prideova, noćnih marševa, do prosvjeda za Varšavsku....

Ostale epizode našeg izbornog video specijala pogledajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:17