KUJUNDŽIĆEV NASLJEDNIK

ZAVIRILI SMO U IMOVINSKU KARTICU ČOVJEKA KOJI ĆE VJEROJATNO POSTATI NOVI MINISTAR ZDRAVSTVA Pogledajte što sve posjeduje Vili Beroš

 
Vili Beroš
 Darko Tomas / CROPIX

Milan Kujundžić razriješen je s pozicije ministra zdravstva, objavio je premijer Andrej Plenković. Premijer je ranije danas izjavio kako se Hrvatska mora pripremiti za obranu od šireće epidemije koronavirusa te da ta tema zahtijeva puni fokus ministra, dok je Kujundžić prije svega posljednjih dana fokusiran 'na pojašnjavanje tema koje nemaju nikakve veze s Ministarstvom zdravstva', odnosno, na brojne nepravilnosti u njegovoj imovinskoj kartici.

Kako je Jutarnji već pisao, glavni favorit za Kujundžićevog nasljednika je njegov dosadašnji pomoćnik Vili Beroš, a mi smo zavirili u njegovu imovinsku karticu koju je predao preuzimajući dužnost.

Na samom početku kartice doznajemo da je riječ o doktoru medicine, specijalistu neurokirurgu, a koji je član Hrvatske demokratske zajednice.

Beroš je oženjen, ima djecu, a žive u Zagrebu. Mandat na funkciji pomoćnika ministra počeo mu je 24. siječnja 2018. godine, a prije stupanja na dužnost je radio kao pročelnik zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju Klinike za neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Kao pomoćnik ministra zarađivao je neto plaću u iznosu od 15.622,47 kuna. Prijavio je i dva izvora ostalih prihoda, jedan od 200.000 i drugi od 6500 kuna godišnje, no nema više detalja.

Beroševa supruga radi u Dječjem vrtiću Malešnica i to za neto plaću u iznosu od 6184 kune.

Godine 2008. podigli su kredit u Addiko banci u iznosu od 75.500 eura, dok su se 2016. zadužili u Erste banci u iznosu od 50.000 eura.

Beroš ima i dvije nekretnine u Zagrebu, jednu od 140 kvadrata u Rudešu, a drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Suvlasnik s trećim osobama je stana i kuće u Jelsi koje je stekao nasljedstvom. Vlasnik je i voćnjaka od 1692 kvadrata u Šenkovcu.

U imovinskoj kartici je u rubrici o pokretninama naveo da je vlasnik Audija A3 iz 2011. godine te Jeepa iz 2008., a gliser iz 2002. godine posjeduje s trećim osobama.

Prijavio je i sat marke Breitling koji vrijedi oko 35.000 kuna.

Na štednji obitelj Beroš ima 25.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:48