PRIČALI O SMJENI?

Zavjet šutnje: Iz Ministarstva zdravstva i dalje ni riječi o tajnom sastanku Beroša i Dijane Zadravec

Neslužbeno smo doznali da se razgovaralo o smjeni Zadravec, odnosno je li njezina smjena bila pravno utemeljena
Dijana Zadravec
 Srđan Vrančić/Cropix

Jutarnji list jučer je objavio kako je u Ministarstvu zdravstva održan sastanak na kojem su prisustvovali ministar Vili Beroš, smijenjena predstojnica Klinike za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijana Zadravec, te novi ravnatelj KBC-a Davor Vagić.

Neslužbeno smo doznali da se razgovaralo o smjeni Zadravec, odnosno je li njezina smjena bila pravno utemeljena. No, kako je riječ o neslužbenim podacima zatražili smo od Ministarstva da nam kažu koja je bila tema razgovora kao i službene podatke o inspekciji koja je na osnovu optužbi Dijane Zadravec češljala gotovo mjesec dana KBC. Iz Ministarstva međutim do sada nismo dobili odgovor, a kada i ako ga dobijemo, objavit ćemo ga.

Inače, vršitelj dužnosti ravnatelja Zoran Vatavuk, dao je neopozivu ostavku s te pozicije upravo zato što je ministar Beroš, tijekom natječaja za ravnatelja, na koji se prijavila i Zadravec, imao s njom dva sastanka. Zadravec je smijenjena nakon optužbi za mobing, a Povjerenstvo za unutarnji nadzor i Radničko vijeće tri puta su tražili njezinu smjenu.

image
Dijana Zadravec bila je u ponedjeljak u Ministarstvu zdravstva
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Srdjan Vrancic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 09:33