KBC SESTRE MILOSRDNICE

Zavod za humanu reprodukciju u otvoren u novim prostorima Vinogradske bolnice

U Zavodu se rješavaju problemi vezani uz neplodnost, endokrinološki poremećaji kod žena te regulacija menstruacijskih ciklusa

Zgrada Vinogradske bolnice

 Goran Mehkek/Cropix

KBC Sestre milosrdnice u subotu je otvorio obnovljene prostore Zavoda za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju čije je uređenje stajalo oko četiri milijuna kuna, a financirano je iz E fondova.

U Zavodu se rješavaju problemi pacijenata vezani uz mušku i žensku neplodnost, endokrinološki poremećaji kod žena te regulacija menstruacijskih ciklusa.

Novouređene i opremljene prostorije Zavoda u Vinogradskoj zauzimaju oko 450 četvornih metara, a nalaze se u zgradi Klinike za ženske bolesti i porodništvo i Dnevne bolnice.

"Do sada smo imali oko osamsto postupaka pomognute oplodnje godišnje, a očekujemo da ćemo ih ubuduće imati preko tisuću", izjavio je, u prigodi otvorenja, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo u Vinogradskoj Krunoslav Kuna.

Zavod za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju ima tri odjela - za humanu reprodukciju, za ginekološku endokrinologiju i za andrologiju. Obuhvaća još specijalističke ordinacije, salu za zahvate te sobu za pacijentice.

Što se tiče postupaka pomognute oplodnje, u Vinogradskoj su dostupni svi postupci, dopušteni Zakonom o medicinski pomognutoj oplodnji. Predstojnik Kuna ističe da su im rezultati usporedivi s rezultatima svih europskih medicinskih centara koji se bave pomognutom oplodnjom.

Zavod se nalazi u sklopu Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice od 2007. godine.

Povodom otvaranja obnovljenog Zavoda, Klinika za ženske bolesti i porodništvo organizirala je prigodni stručni skup za ginekologe primarne zdravstvene zaštite, na temu vaginalnog zdravlja, borbe protiv HPV-a, dodatnih terapijskih rješenja kod neplodnosti te pomoći iz prirode kod endometrioze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 23:30