PRVI DAN RADA

ZAVRŠENA BLOKADA TAKSI CAMMEA U SPLITU Policija 'gradskim' taksistima napisala kazne, a interventna čuvala cammeovce

 Duje Klarić / Hanza Media

Pedesetak taksista rano jutros na parkiralištu kraj splitskog groblja Lovrinac svojim automobilima blokiralo je parking s kojeg su na splitske ulice trebali krenuti vozači Cammea, piše Slobodna Dalmacija.

Duje Klarić / Hanza Media

Najnovije vijesti s terena kazuju kako su taksisti u koloni krenuli prema Banovini, a vozači Cammea čekaju dozvolu policije da izađu s parkirališta.

Nešto ranije je došla interventna policija kako bi spriječila eventualni sukob, u slučaju da vozači Cammea pokušaju izaći s parkinga na cestu.

'Obična' policija napisala je kazne onim 'gradskim' taksistima koji su nepropisno parkirali na prometnici, a kazna iznosi 300 kn.

Duje Klarić / Hanza Media

Na mjesto događaja jutros je došao i gradonačelnik Baldasar koji je potvrdio da Cammeo nema dozviolu za rad:

- Nisu se javili na dva zadnja natječaja. Oni rade ilegalno, a Grad je nemoćan. U što kraćem vremenu osnovat će se radna skupina koju će činiti predstavnici taksista i ljudi iz Poglavarstva. Ići ćemo u Zagreb da nam daju objašnjenje jer se zakon tumači različito.

- Grad ima samo 12 prometnih redara koji mogu eventualno pisati kazne za nepropisno parkiranje na taksi stajalištima, autobusnim stajalištima i javnim površinama. Za sve ostalo nadležna je cestovna inspekcija - zaključio je gradonačelnik za Slobodnu Dalmaciju.

Duje Klarić / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:15