PONOVNO U PRITVORU

Završeni pretresi: Prije ponoći Višnja i Zdravko Pevec vraćeni na policiju

 Leon Hribljan / Bjelovarski list / CROPIX

BJELOVAR - Zdravko i Višnja Pevec su, nakon višesatne pretrage obiteljske kuće tijekom današnjeg poslijepodneva, oko 23.30 sati s istražiteljima i u policijskoj pratnji napustili svoj dom u Istarskoj ulici u Bjelovaru.

Više informacija bit će poznato u četvrtak prijepodne kada je policija najavila i službeno očitovanje o cijelom slučaju.

Istražitelji sumnjaju u svjesno izdavanje mjenica bez pokrića, što se kaznenim zakonom kvalificira kao pokušaj prijevare vjerovnika prije bankrota.

Neslužbeno doznajemo, istražuje se i moguće 'isisavanje' novca na privatne račune, što je prouzročilo direktnu štetu poslovanju Pevecovih poduzeća. Naš izvor kao upečatljiv primjer takvog štetnog poslovanja navodi malverzacije prilikom isplate dnevnica.

- U poslovnim knjigama prikazivana je isplata dnevnica u punom iznosu, dok ih dobar dio radnika uopće nije primio. Bila je to javna tajna, a nitko se nije bunio kako ne bi ostao bez posla. Također, događalo se da su zaposlenici otplaćivali rate leasinga za službene automobile, koji bi nakon otplate dogovorno trebali prijeći u njihovo vlasništvo. Kada su 'kola krenula nizbrdo', dio zaposlenika doznao je kako im nije uplaćeno desetak rata za leasing, iako je taj novac u poslovnim knjigama uredno prikazan kao plaćen. Ljudi su zbog toga ostajali bez automobila - tvrdi naš izvor, dodajući kako smatra da Zdravko Pevec ne samo da je znao za sve kriminalne radnje u svojim poduzećima, nego je i sâm uzimao dio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:26