POPIO CIJANKALIJ U SUDNICI

ZAVRŠILA HAŠKA ISTRAGA O PRALJKOVOM SAMOUBOJSTVU Riješen i misterij omotnice s imenom 'Nika', koju je ostavio u ćeliji, sada se zna što je bilo u njoj

 ICTY, Reuters

Istraga Haaškog suda o samoubojstvu Slobodana Praljka je završena i, očekivano, nije ukazala ni na kakav propust službe osiguranja i protokola Haaškog suda, rekla je Nika Pinter, njegova odvjetnica.

To znači, jednostavno, da nitko neće odgovarati za unošenje cijankalija kojim se Praljak ubio, ali i da nema odgovora na pitanje kako je otrov uopće dospio u sudnicu.

- Sud je završio istragu i zaključio da nije bilo propusta u radu stražarske službe - rekla nam je Nika Pinter i dodala da još jednu istragu vodi nizozemska policija, koja će o rezultatima istrage obavijestiti hrvatsko diplomatsko predstavništvo.

U sobi Slobodana Praljka nakon njegove je smrti pronađena i kuverta s imenom Nika, no u njoj je bilo još jedno pismo, upućeno njegovoj supruzi.

- Da, odmah bih se odazvala pozivu Suda ako bi se pokazalo da sam ja suučesnica u Praljkovoj smrti - rekla nam je odvjetnica i dodala da bi ta istraga kratko trajala jer Praljka nije vidjela posljednjih godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. kolovoz 2022 15:44