STRADAO U NESREĆI

ZAVRŠILA OPERACIJA KOJOM SU DOKTORI U KLAIĆEVOJ SPAŠAVALI ŽIVOT DJEČAKU OZLIJEĐENOM U NALETU AUTA 'Nadamo se da je najgore prošlo'

 Tihana Grašić / ePodravina.hr

Upravo je nakon četiri i pol sata završena operacija kojom su liječnici Dječje bolnice u Klaićevoj spašavali život osmogodišnjaka koji je teško stradao u prometnoj nesreći kraj Koprivnice.

- Operacija je bila vrlo zahtjevna jer je hematom u malom mozgu bio već prilično velik i pritiskao je vitalne centre u mozgu. Dječak je u bolnicu stigao malo iza ponoći, odmah mu je napravljena magnetska rezonanca iz koje je bilo vidljivo da se radi o hematomu koji se vrlo brzo povećavao. Zbog toga smo se nakon dodatnih pretraga ipak odlučili na operaciju koja je uspjela i sutra ćemo napraviti kontrolni CT, ali nadamo se da je za dječaka najgore prošlo - rekao nam je dr. Miroslav Gjurašin, dječji neurokirurg iz Klaićeve.

Ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj Goran Roić rekao je kako je dječak neurokirurški operiran.

- Nalazi se u Jedinici intezivnog liječenja, na respiratoru. Pri operativnom zahvatu evakuiran je hematom, zaustavljeno je krvarenje te je smanjen pritisak na okolne vitalne strukture mozga - kaže Roić te dodaje kako su vitalni parametri stabilni te se radi monitoring vitalnih funkcija.

- Nadamo se da neće biti komplikacija, a idući sati i dani su vrlo bitni - zaključio je.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak predvečer između Koprivničkog Ivanca i Goričkog stradala su dva dječaka u dobi od osam godina. Jedan je dječak bio lakše ozlijeđen i poslan kući dok je drugi zbog težine ozljeda prebačen u Zagreb.

Nakon višesatne potrage policije je pronašla muškarca koji je skrivio nesreću, Đ. K. (77), vozač VW pola koprivničkih registracija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 01:47