ODLAZAK S EKRANA

'ZAŽELIO SAM SE NOVIH IZAZOVA!' Zoran Šprajc objasnio zašto je otišao iz HTV-ovog Dnevnika

ZAGREB - Kada neki posao radite dovoljno dugo, nije tajna da vam postane rutina. Možda ne puka rutina, ali ljubav prema poslu i početni entuzijazam nekako splasnu, pa trebate neku novinu, osvježenje, novi izazov, rekao je zoran Šprajc u intervjuu za Brodoportal.

Ipak krenimo otpočetka. Zoran Šprajc nas ne pozdravlja redovito sa malih ekrana od jučer, on je prvi puta u voditeljsku stolicu sjeo još 2004., tada kao 36-godišnjak.

- Kada sam zadnji put rekao „Dobra vam večer, dobrodošli u Dnevnik“ bilo je točno 9 godina i koji dan otkako sam to prvi put rekao. E sad zamislite koliko puta sam u tih devet godina kazao „dobra vam večer“... Toliko da mi se dogodi da usred bijela dana uđem u dućan i kažem „dobra vam večer“- rekao je Zoran kroz smijeh.

'GLEDAJTE DNEVNIK I DALJE, A MI SE VIDIMO NEKI DRUGI PUT!' Šprajc napustio središnju informativnu emisiju HTV-a

- Gotovo ne mogu vjerovati da sam uspio opstati i ovih 9 godina. Na HRT-u je to apsolutni rekord svih vremena, a koliko znam ni u regiji nema dugovječnijeg voditelja Dnevnika. Pa kako i meni jednom mora doći kraj, ja sam samo odlučio da ću o svom kraju odlučiti sam, he. Šalim se ali, doista, ego sam davno namirio, slavu također, a vremenom mi se počeo akumulirati stres kojega nimalo ne ublažavaju neke poslovne okolnosti na koje trenutno ne mogu utjecati. Onda je najbolje se povući, makar dok se neke stvari ne poslože, rekao je.

No, što će Zoran Šprajc sada raditi?

- Javio sam se na natječaj za rukovoditelja Informativno-medijskog servisa HRT-a, riječ je zapravo o internoj novinskoj agenciji koja će ubuduće isporučivati informativne sadržaje za sve naše medijske platforme - radio, televiziju, web, društvene mreže...

Poželio sam se novog izazova, a ovo mi se čini dovoljno komplicirano – objasnio je Šprajc, pa nastavio - Ali srcem, dušom i tijelom pripadam televizijskom programu pa ako i ne prođem neću žaliti. Imam već u glavi par televizijskih projekata i novih formata pa ću se s tim izazovom također rado uhvatiti u koštac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 07:27