LAŽNE PRIJAVE

Zbog eksplozije Zagrepčani su pomislili da je opet udario potres: ‘Ljudi, dajte se saberite‘

Istraumatizirani građani su jutros preko aplikacije LastQuake prijavili potres kojeg nije bilo
Mjesto eksplozije u Novom Zagrebu
 Goran Mehkek/Cropix

U ranim jutarnjim satima u ulici Božidara Magovca u Novom Zagrebu eksplodirala je u utorak još nepoznata naprava, a detonacija je oštetila kafić i dva staklena prozora obližnjeg stana, a ozlijeđenih nema, doznaje se iz Policijske uprave zagrebačke.

- Radi se o dosad nepoznatom eksplozivnom sredstvu. Mi smo na terenu, očevid je u tijeku, a više informacija dat ćemo nakon očevida - kazali su u policiji.

Detonacija je bila toliko snažna da se začula do centra grada, a građani koji žive u blizini mjesta eksplozije prvo su pomislili da je riječ o potresu. Naime, na aplikacija LastQuake, koja izvještava o potresima, neki su Zagrepčani, istraumatizirani snažnim potresom koji je u ožujku zatresao metropolu, ali i nizom naknadnih podrhtavanja, prijavljivali da se dogodio novi potres.

No, nakon nekog vremena javili su se prisebniji građani koji su ukazali na činjenicu da ovaj put ipak nije riječ o potresu. Prvo je netko napisao da je riječ o buci od popravljanja mosta, dok je jedan korisnik aplikacije napomenuo ljudima da se - opuste.

- Ljudi, dajte se saberite i opustite. Gdje ne piše jačina potresa, potres se nije ni dogodio. Eventualno je možda i bio, ali ispod jačine 1. Što se ni ne računa kao potres. Uživajte u životu, molite se Bogu i sve će biti ok. Nema ništa od paničarenja, samo sebi nabijate dodatne stresove. Svatko imalo pametan trebao bi izbrisati ovu aplikaciju i ne koristiti je uopće. Jer ovdje i kad susjed prdne malo jače, ljudi stišću da su osjetili potres i onda se automatski i objavi da je bio potres, a recimo, nije bio. Ovo su normalne stvari, zemlja se vraća u normalu - napisao je jedan prisebniji građanin.

image
Screenshot: LastQuake
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:44