ZAUSTAVITE FRIŠČIĆA

Zbog HSS-ove termoelektrane Podravka gubi strana tržišta

Studija utjecaja na okoliš ni na koji način ne spominje postojanje Podravke i Belupa, zgraža se 11 Podravkinih tehnologa
 Vlado Kos/CROPIX

KOPRIVNICA - Gradnja termoelektrane na drvnu biomasu pokraj Podravkinih tvornica nedopustiva je i neprihvatljiva prema svim standardima sigurnosti hrane - zaključila je ekipa od 11 Podravkinih stručnjaka koja je dala izrazito negativno mišljenje na studiju utjecaja na okoliš termoelektrane koju na zemljištu u vlasništvu Koprivničkog Ivanca, Friščićeva sela, želi graditi HSS-ov tajkun Borislav Hrlec osokoljen potporom stranačkog šefa Josipa Friščića , župana Darka Korena i dr. Karmen Antolić (HDZ).

HSS ne odustaje

Unatoč apelu Podravkinih tehnologa, HSS ne odustaje od projekta. U zaključku koji je proslijeđen Upravi Podravke stoji, među ostalim, kako je zbog termoelektrane koja bi se gradila samo 300-tinjak metara od tvornica hrane i lijekova vjerojatan gubitak pojedinih međunarodnih standarda i certifikata koje kompanija posjeduje, što za sobom povlači i gubitak nekih stranih tržišta.

Nevjerojatna ideja

- Nevjerojatna je ideja da se blizu prehrambene i farmaceutske industrije gradi takvo postrojenje, a studija utjecaja na okoliš ne spominje postojanje Podravke, Belupa, grada Koprivnice i njegovih stanovnika - tvrde podravkaši. ( R. M.,A. Š. / Podravski list)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:16