JUTARNJI U PHILADELPHIJI

Zbog jagme za letovima na prvoj direktnoj liniji između SAD-a i Hrvatske sve glasnije se šuška o uspostavljanju linije između New Yorka i Zagreba

 
Zrakoplov American Airlinesa
 Profimedia, Alamy

"Prema dosadašnjim informacijama, prva direktna linija iz SAD-a za Hrvatsku odlično se puni, a nama je taj let izrazito važan jer će njemu gravitirati cijelo tržište Sjeverne Amerike. Prosječna cijena karte iznosi između 1200 i 1500 dolara", izjavio je danas novinarima u Philadelphiji državni tajnik Ministarstva turizma Tonći Glavina.

Glavina zajedno s državnim tajnikom Franom Matušićem u Philadelphiji boravi povodom uspostave prve direktne linije između Hrvatske i Sad-a, a koja će triput tjedno sve do kraja rujna prometovati između Philadelphije i Dubrovnika.

Ono što se u Philadelphiji također neslužbeno može čuti jest najava uspostavljanja i prve direktne linije između New Yorka i Zagreba, moguće već od sljedeće sezone, ali zasad nema još nikakvih službenih potvrda.

Veza između Dubrovnika i Philadelphije odabrana je zbog činjenice da je Dubrovnik jedna od najdražih hrvatskih destinacija za Amerikance, dok je Philadelphia pak jedan od najvećih američkih hubova, što bi zapravo trebalo osigurati vrlo dobre veze između cijele Hrvatske i Sjeverne Amerike.

Osim toga, Glavina ističe kako je avioprijevoznik American Airlines, koji će prometovati na prvoj direktnoj vezi između Hrvatske i SAD-a donio tržišnu odluku uspostavljanja direktne veze, dakle uspostavu linije koja nije sufinancirana iz proračuna, što znači da su Amerikanci sami zaključili da im je ta veza ekonomski isplativa i održiva.

Prema neslužbenim informacijama, popunjenost linije već je na 80 posto, što je iznad svih očekivanja.

" Računamo da ćemo do sljedećeg ljeta imati još jednu poveznicu između Amerike i Hrvatske, obzirom na ogroman interes" , zaključio je Glavina.

Inauguracijski let na liniji Philadelphia - Dubrovnik iz SAD-a kreće 7. Lipnja u 18 sati po američkom vremenu, a dolazak aviona u Dubrovnik očekuje se 8. lipnja u 9 sati ujutro, što znači da će let trajati oko 9 i pol sati.

Dora Koretić
Frano Matušić, Pjer Šimunović i Tonći Glavina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:08