STALO NA RAVČI

Zbog krize se zaustavljaju svi radovi na Dalmatini

 Feđa Klarić/Cropix

Svi radovi na izgradnji autoceste od Ravče prema Vrgorcu i Pločama obustavljeni su do daljnjega - navodi se u najnovijem dopisu Hrvatskih autocesta (HAC) koji je upućen izvođačima na gradilištu trenutačno najjužnije dionice Dalmatine, prenosi Slobodna Dalmacija .

U dopisu se ne navodi kada bi se građevinari mogli vratiti na teren.

Slobodna neslužbeno doznaje da je za danas najavljen sastanak o toj temi između predstavnika HAC-a i građevinskih tvrtki.

- Situacija je teška. Pokušat ćemo dovršiti dionicu od Ravče do Vrgorca, koja je u završnoj fazi. Kad će se završiti izgradnja autoceste do Ploča, to nitko ne zna - kažu sugovornici Slobodne.

Intenzitet radova na gradilištu u okolici Vrgorca smanjen je još ranije, jer se radilo u samo jednoj smjeni, za razliku od razdoblja prije nastupanja krize, kada su radnici bili podijeljeni u dvije ili tri smjene.

Time su potvrđene najave Slobodne da HAC zbog besparice u državnoj blagajni za sada neće moći dovršiti autocestovni projekt prema Pločama.

Slobodna procjenjuje da će zaustavljanje radova na tom dijelu Dalmatine biti najneisplativije, jer je veći dio trase već u visokom stupnju izgradnje, što uključuje i jedan tunel te pet vijadukata.

Ako se ostvare najave za taj dio autoceste prema hrvatskom jugu, to će značiti odstupanje od plana izgradnje prometnica kojim je otvaranje poteza Ravča-Vrgorac predviđeno za 2011. godinu. Za to je u ovoj i idućoj godini planirano gotovo 415 milijuna kuna.

Cijeli prometni potez između Ravče i čvora Ploče postao je poznatiji u javnosti kada je otkriveno da je HAC umjesto južne izabrao sjevernu dionicu Ravča - Ploče jer je zbog pogodnijeg terena i pristupa koridoru Vc bila 340 milijuna kuna jeftinija. Međutim, ta dionica sada ispada 163 milijuna skuplja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:09