ISPRIKA GLAVNOG UREDNIKA

Zbog kvara u tiskari pretplatnici danas ostali bez Jutarnjeg, sve premium članke donosimo besplatno na portalu

Dužni smo se još jednom ispričati zbog ovog događaja koji je bio izvanredan i u povijesti naših izdanja nezapamćen
Glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić (gore lijevo), prizor iz Tiskare Vjesnik (glavna fotografija)
 Darko Tomaš/Cropix, Marko Todorov/Cropix

Poštovani čitatelji,

danas se Jutarnji list nije pojavio u sandučićima naših pretplatnika u Zagrebu te većem dijelu kontinentalne Hrvatske. Također, na kioske je dostavljen samo paket novina i priloga subotom Gloria In, koji su otisnuti prije nego što se stroj tiskare Vjesnik pokvario.

Proces proizvodnje novina iznimno je kompliciran i ovisan o više međusobno povezanih procesa: nakon što redakcija priredi gotove stranice, one se šalju u tiskaru. Iz tiskare novine preuzimaju distributeri koji ih dostavljaju na kioske i u pretplatničke sandučiće.

U tom procesu, ako samo jedan dio posla bude prekinut ili zakasni, kao što se to nama dogodilo sinoć, dolazi do kašnjenja ili prekida isporuke. Svjesni smo da to krajnjeg korisnika - vas, naše čitatelje, ne treba zanimati - jer vi želite svoje novine dobiti ujutro, onda kad ste ih navikli čitati. Ipak dužni smo se još jednom ispričati zbog ovog događaja koji je bio izvanredan i u povijesti naših izdanja nezapamćen. Znali smo kasniti na tržište zbog raznih razloga, najčešće upravo ovih kvarova ili teških vremenskih uvjeta, zatvorenih cesta zimi, ali uvijek smo na kraju stigli do čitatelja. Svjesni smo toga da naše elektroničko izdanje i naš veoma čitan i popularan portal ne mogu uvijek zamijeniti užitak čitanja novina uz kavu - pogotovo subotnjeg Jutarnjeg lista - što je dio jutarnjeg rituala i kulture čitanja u Hrvatskoj. Dokaz za to su brojni pozivi naših čitatelja koji su danas zvali redakciju Jutarnjeg lista.

Prema zadnjem istraživanju Reutersova instituta, Jutarnji list ima najviši stupanj povjerenja među tiskanim medijima u Hrvatskoj. Želimo i dalje zadržati vaše povjerenje u informacije i priče koje svakodnevno donosimo.Stoga vas još jednom molimo za razumijevanje i prihvaćanje isprike za ovaj događaj koji nam je svima u procesu proizvodnje novina - od redakcije do tiskare - teško pao.

Hvala vam na povjerenju.

Sve tekstove iz subotnjeg tiskanog izdanja možete besplatno pročitati na našem portalu jutarnji.hr/premium.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:27