STANJE U PROMETU

Zbog olujnog vjetra između Sv. Roka i Posedarja smiju samo osobna vozila

Prometna nesreća je na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Sv. Nedelja i čvora Samobor

Ilustracija

 Dusko Marusic/Cropix

Zbog olujnog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila: dionicom autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina), izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Također i na DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranskom magistralom između Karlobaga i Svete Marije Magdalene ina Paškom mostu.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je HAK.

Prometna nesreća je na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Sv. Nedelja i čvora Samobor (na 5.+500 km) u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h pa iz HAK-a korisnike mole za oprez.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu): između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica; između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom trakom u oba smjera.

Na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane, te ulazni krak u smjeru Lipovca. Obilazan pravac iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo,a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3).

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:57