IZVANREDNA SJEDNICA

Zbog plinske pljačke sastaje se Nadzorni odbor Ine: ‘Mora dati odgovor na pitanje gdje je sustav zakazao‘

Hrvatski članovi Nadzornog odbora sastali su se jučer s premijerom Plenkovićem, te ministrima Butkovićem, Primorcem i Filipovićem.

Zgrada INA-e u Novom Zagrebu

 Tomislav Kristo/Cropix

Za danas u 10 sati najavljena je izvanredna sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj će glavna tema biti pljačka te kompanije teška oko milijardu kuna.

Hrvatski članovi Nadzornog odbora sastali su se jučer poslijepodne u Banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem, te ministrima Olegom Butkovićem, Markom Primorcem i Davorom Filipovićem.

Predsjednik Nadzornog odbora Ine Damir Mikuljan jučer je za HRT izjavio kako su izmijenili informacije o aktualnom slučaju.

Poručio je kako očekuje da sjednica da odgovor što se dogodilo u upravljačkom sklopu, gdje je zakazano i što sada treba učiniti kako bi se poslovni procesi potpuno promijenili i bili transparentni.

Iz Vlade su, naime, najavili da će se u Banskim dvorima danas u podne održati redovita sjednica Užeg kabineta, a nakon toga i sastanak partnera u vlasti. Iako je oporba to tražila, zbog afere u Ini vladajuća većina neće sazivati izvanrednu saborsku sjednicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:23