STANJE U PROMETU

Zbog posljedica nevremena za sav promet zatvorena državna cesta, kolone pred Bajakovom

Stvorila se kolona pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba - kolona je dugačka oko 2 kilometra

Sveti Rok

 Jutarnji List/

NOVO 21:00 Zbog posljedica nevremena za sav je promet zatvorena državna cesta Lipik-Trokut (DC47), JAVLJA hak. Također, pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona osobnih i teretnih vozila u smjeru Srbije je oko 3 km


17:48 HAK javlja kako su kolnici mjestimice mokri, vlažni i skliski. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova BOSILJEVO II i OŠTROVICA u tunelima u oba smjera zbog vode na kolniku vozi se usporeno uz ograničenje brzine 40 km/h.

Vozilo u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela VELIKI GLOŽAC i ROŽMAN BRDO u smjeru Rijeke. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, na cestama u priobalju, u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Iz HAK-a također javljaju kako je kolona vozila između čvorova Gospić i Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika oko 2 km, dok je

na naplati Demerje u smjeru Zagreba kolona također oko 2 km. Na naplati Lučko nema dužih čekanja.


15.15 - HAK obavještava da je vrlo gust promet u oba smjera, a na pojedinim dionicama vozi se u kolonama u pokretu uz povremene zastoje, osobito u zonama tunela i odmorišta: između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II te čvorova Otočac i Rovanjska u smjeru Dubrovnika i između čvora Karlovac i naplatne postaje Lučko u smjeru Zagreba;

Od 14:37 sati otvoren je tunel Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, a kolona pred tunelom je oko 8 km. Kolone su u smjeru Zagreba na naplati Donja Zdenčina je oko 1 km, naplati Lučko oko 3 km, a pred naplatom Demerje oko 5 km.

Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona osobnih i teretnih vozila u smjeru Srbije je oko 10 km


NOVO - Iz HAC-a nam je pojašnjeno zašto je došlo do zatvaranja tunela Sveti Rok.

- Zatvaranje tunela Sveti Rok provodi se uslijed stvaranja kolona duž dionice autoceste od čvora Sveti Rok do čvora Rovanjska, a koja se proteže do tunela Sveti Rok. Na taj način se sprečava nastanak kolone i zastoja u samom tunelu kao i u tunelima Ledenik, Bristovac i Čelinka koje slijede odmah nakon tunela Sveti Rok. Također, ukoliko bi došlo do incidentnih događaja u samom tunelu, potrebno je osigurati mogućnost dolaska hitnih službi i vatrogasaca, a ta prohodnost se omogućava na način da se zaustave vozila ispred samih portalnih ulaza u tunel.


NOVO - Od 09:40 tunel Sveti Rok (A1) otvoren je za promet, a kolona pred tunelom je oko 8 km te se vozi uz zastoje.

- 20 minuta nismo se pomakli, ljudi se šetaju po autocesti - rekla nam je čitateljica.

image

Sveti Rok

Jutarnji List/
image

Kaos ispred Svetog Roka

Jutarnji List/

Predzadnje subote u srpnju veliki broj turist kreće prema Jadranu, o čemu svjedoče i nove gužve na hrvatskim autocestama u smjeru mora.

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora na pojedinim dionicama vozi se usporeno u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje, osobito u zonama odmorišta i čvorova.

Stvorila se kolona pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba - kolona je dugačka oko 2 kilometra i proteže se dalje u Sloveniju.

Zbog povećanog priljeva vozila između naplate Trakošćan i čvora Đurmanec u smjeru Zagreba kolona je četiri kilometra.

Zbog prometne nesreće na 15.+400 km između čvora Zagreb zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca vozi se u koloni dugoj oko tri kilometra uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pojačan je promet prema naplatama Lučko u smjeru mora, iz smjera čvora Zagreb zapad stvorila se kolona od dva kilometra, a iz smjera Buzina oko 8 kilometara.

Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona osobnih vozila je oko četiri kilometra, a teretnih oko 3 km.

HAK javlja da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla smanjuje vidjivost mjestimice u unutrašnjosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:46