‘MREŽA JE STABILNA‘

‘Zbog potresa u Petrinji došlo do velikog opterećenja na sve mobilne i fiksne mreže‘

"Korisnici se mole da razumno koriste telekom usluge kako bi veze bile dostupnije za sve kojima je potrebna pomoć", poručuju iz A1
 Robert Fajt/Cropix

Zbog jakog potresa koji je u utorak pogodio Petrinju i okolicu, a osjetio se u cijeloj Hrvatskoj i šire, došlo je do velikog opterećenja na sve mobilne i fiksne mreže te se mole korisnici da razumno koriste telekom usluge kako bi veze bile dostupnije za sve kojima je potrebna pomoć, poručuju iz telekoma A1 Hrvatska.

"Zbog iznimnog broja istovremenih poziva u mobilnim i fiksnim mrežama mogući su povremeni prekidi i zastoji, iako je stanje A1 mreža stabilno i sve radi", kažu na upit Hine iz A1 Hrvatska.

Dodaju i da aktivno nadziru stanje infrastukture te apeliraju na korisnike da razumno koriste telekom usluge kako bi svima bile dostupne veze, prije svega hitne službe, i kako bi se ono koji su najviše ugroženi mogli javiti najbližima.

Iz Hrvatskog telekoma (HT) odgovorili su da je kao posljedica potresa došlo do kratkotrajnih poteškoća u korištenju njihove mreže, ali i da se stanje brzo stabiliziralo.

"Trenutno ne bilježimo veće smetnje, osim iznimno na žalost na području Petrinje, Siska i Gline gdje su odmah krenuli naši stručnjaci", kažu iz HT-a.

I oni poručuju da su zbog iznimne preopterećenosti mreže moguće povremene i individualne poteškoće, koje se trude otkloniti u najkraćem roku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:22