ŽESTOKI SUKOB

ZBOG 'POTURICE HASANBEGOVIĆA' VELIKA SVAĐA SDP-a I NOVE STRANKE ANKE MRAK TARITAŠ 'Ova izjava Hajdaša novo je poimanje dna u hrvatskoj politici'

 
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Vjerujem da ćemo surađivati - rekao je nedavno predsjednik SDP-a Davor Bernardić na osnivačkoj skupini nove stranke Glas kojoj je na čelu bivša HNS-ovka Anka Mrak Taritaš.

No, sudeći po raspravi na Facebook stranici Ismara Avdagića, glasnogovornika Glasa, čini se da je ta suradnja gotovo nemoguća misija.

A za svađu između Avdagića i SDP-ovaca kriv je - Zlatko Hasanbegović. Njegov potez da prva točka dnevnog reda na skupštinskom Odboru za izmjenu naziva naselja, ulica i trgova bude ona o promjeni imena Trga maršala Tita u Zagrebu, u petak ujutro prvi je komentirao Siniša Hajdaš-Dončić, član Predsjedništva SDP-a i potpredsjednik Sabora.

- Imate jednu izreku, to se tiče gosp. Hasanbegovića, a povijest treba učiti samo iz povijesti, dakle da su poturice uvijek bili veći Turci od samih Turaka. E, to vam je Hasanbegović - bila je njegova izjava koju su mnogi ocijenili skandaloznom i primitivnom.

Reagirao je Ismar Avdagić: “Kvalifikacije o Turcima i poturicama koje dolaze od jednog socijaldemokrata predstavljaju novo poimanje dna u hrvatskoj politici”. Odgovorio mu je Darko Baniček, SDP-ovac, suprug sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

“Je li te izjava zasmetala jer si i ti poturica ili jer je Hajdaš SDP-ovac, a sve što SDP-ovci govore nervira po defaultu”, napisao je Baniček.

Cijela situacija Avdagića je iznenadila jer Baničeka dugo poznaje. - No, ne zamjeram mu - rekao je Avdagić. Zlatko Hasanbegović pak nije želio komentirati Hajdaševu izjavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:06