‘PALI‘ DILERI

Zbog preprodaje droge policija na Zrću na otoku Pagu uhitila Čeha i četvoricu Britanaca

Kod dvojice Britanaca pronađeni su marihuana, kokain, ketamin, ecstasy, dvije digitalne vage, hašiš i novac

ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/CROPIX

Policija iz Novalje uhitila je četiri britanska i jednog češkog državljana kod kojih su u nekoliko odvojenih slučajeva na festivalu elektroničke glazbe na Zrću pronađene razne vrste droga namijenjene za daljnju preprodaju.

Trojici Britanaca nakon uhićenja određen je jednomjesečni istražni zatvor. Još jednom Britancu zbog istrage su oduzeti dokumenti i ima obvezu redovnog javljanja policiji kao i 24-godišnji Čeh.

Ličko-senjska policija u utorak je priopćila da je kod dvojice dvadesetogodišnjih Britanaca pronađeno 48 najlonskih paketića u kojima se nalazilo 5,67 grama marihuane, 5,62 grama kokaina, 12,29 grama ketamina i 65 tableta ecstasyja.

U pretrazi prostorija koje su koristili pronađeno je još 24,43 grama marihuane, 46,36 grama kokaina, 1,14 grama ketamina, dvije digitalne vage, 0,57 grama hašiša, tableta ecstasy i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Kako Hina saznaje, nakon uhićenja im je Županijski sud u Zadru odredio jednomjesečni istražni zatvor.

U istražnom je zatvoru i Britanac (21) zatečen s 32 najlonska paketića s ukupno 54,98 grama ketamina i 30 tableta ecstasyja.

Droga je pronađena i kod 37-godišnjeg Britanca i to 33 komada tableta ecstasyja i 0,5 grama droge MDMA. Njemu sudac istrage nije odredio istražni zatvor, već je dobio zabranu napuštanja boravišta u Novalji, privremeno su mu oduzete putne isprave i ima obvezu redovitog javljanja policiji.

Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama odgovarat će i 24-godišnji češki državljanin koji je zatečen s 12 fragmenata tableta ecstasy, a naknadno je izručio policijskim službenicima još 29 fragmenata. On ima zabranu napuštanja Hrvatske i obavezu svakodnevnog javljanja u policijsku postaju u Zadru. I njemu su privremeno oduzete putne isprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 09:27