TKO RANO RANI...

Zbog presude Gotovini Sabor je ekspresno završio s radom. Markov trg čuvaju jake policijske snage

Generalima želimo oslobađajuću presudu, poručio je Bebić i pozvao javnost da na dostojanstven način dočeka odluku
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Nadam se da će presuda hrvatskim generalima biti oslobađajuća. U to vjerujem i to želimo - tim je riječima predsjednik Luka Bebić završio današnju brzinsku sjednicu Sabora.

Pozvao je građane i čitavu javnost da na dostojanstven način dočekaju nepravomoćnu presudu generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermasku i Mladenu Markaču.

- Našim generalima želimo oslobađajuću presudu i da na dostojanstven način prihvatimo nepravomoćnu presudu ma kakva ona bila - poručio je Bebić.

Posve neuobičajeno, Sabor je danas završio rad već u prijepodnevnim satima. Obično zastupnici petkom glasaju tek poslije podne nakon što rasprave neku od točaka, ali danas - izuzetno - na dnevnom redu je bilo samo glasanje s početkom u 9.30 nakon čega su zastupnici biti slobodni. Plan je bio da sve završi već u 10.30, dakle pola sata prije izricanja presude u Haagu.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks opovrgnuo je nagađanja da zastupnici na taj način žele izbjeći pitanja novinara o presudama u Haagu i da se boje mogućnosti da branitelji koji na Trgu prate prijenos iz Haaga dođu pred Sabor.

VELIKI SPECIJAL: Haška presuda hrvatskim generalima

- Imamo puno za glasanje, oko dvadeset točaka. Osim toga, nije u redu da tu raspravljamo dok se čita presuda generalima, a i zastupnici žele pratiti televizijski prijenos presude - rekao je novinarima u četvrtak popodne Šeks.

Predsjednik Luka Bebić započeo je sjednicu s nadopunama dnevnog reda, nakon čega je najavio glasanje o raspravljenim točkama. Ni riječju nije spomenuo zašto je danas posve neuobičajen radni dan u Saboru.

Inače, na Trgu sv. Marka između Sabora i Vlade više je policijskih kombija i policajaca pod punom opremom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 18:10