STANJE NA CESTAMA

Zbog prosvjeda seljaka na granici moguće gužve, na zagrebačkoj obilaznici dogodile se dvije nesreće

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije

Prosvjednici traktorima blokirali granični prijelaz

 Danijel Soldo/Cropix/Cropix

Privremena je regulacija prometa na graničnim prijelazima zbog prosvjeda, izvijestili su iz Hrvatskog auto-klub u subotu ujutro, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su neke trajektne i katamaranske linije.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije Vis-Split, Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Vis-Split, Split-Sutivan-Milna, Lastovo-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split i Ubli-V. Luka-Hvar-Split.

Trajekt na liniji Split - Rogač isplovit će iz Splita u 9:15 sati, zbog nemogućnosti duljeg ostajanja na vezu u luci Rogač.

Na državnoj cesti DC99 između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici.

image
Danijel Soldo/Cropix/Cropix

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Jakuševec u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, jednim trakom. Prometna nesreća je i na zagrebačkoj obilaznici (A3) na kraku 4 čvora Zagreb zapad u smjeru Zagreba (Jankomirski most) pa se vozi uz ograničenje brzine 60 km/h.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Privremena regulacija prometa na graničnim prijelazima zbog prosvjeda: GP Županja – osobna vozila prometuju obilazno (uz regulaciju i nadzor policijskih službenika), promet autobusa i teretnih vozila je otežan; GP Tovarnik – promet osobnih vozila teče normalno, autobusi i teretna vozila prometuju obilazno (uz regulaciju i nadzor policijskih službenika); GP Slavonski Šamac – promet osobnih vozila, autobusa i teretnih vozila teče obilazno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:02