NUŽNI POPRAVCI

Zbog radova na trafostanici u KB Dubrava od petka do ponedjeljka neće raditi više od trećine bolnice

Pacijenti koji su bili naručeni na preglede i dijagnostiku već su kontaktirani i prebačeni na neke druge dane tijekom ovog mjeseca

KB Dubrava; ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Od petka do ponedjeljka KB Dubrava radit će sa smanjenim kapacitetom zbog radova na trafostanici, točnije neće raditi više od trećine bolnice. Zbog toga će Hitna pomoć ta tri dana hitne pacijente voziti u druge zagrebačke bolnice, poglavito KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice, jer u KB-u Dubrava neće raditi, primjerice, MR, CT... Pacijenti koji su bili naručeni na preglede i dijagnostiku već su kontaktirani i prebačeni na neke druge dane tijekom ovog mjeseca. Onima koji trebaju dijalizu ta će tri dana dobivati uslugu na KBC-u Zagreb, kao i akutni koronarni pacijenti.

"Sredstvima NPO-a nabavili smo novu dijagnostičku opremu, od magnetske rezonance (MR) i kompjutorizirane tomografije (CT) do ultrazvuka, za što je bilo nužno pojačati postojeću trafostanicu koja ima isti kapacitet još od otvaranja bolnice 1988. godine. Od tada se potrošnja električne energije u bolnici povećala za više od 30 posto, pa je jedino rješenje povećati kapacitet trafostanice, što će u ova tri dana obaviti tvrtka Končar", kaže ravnatelj KB-a Dubrava, prof. dr. Ivica Lukšić.

Naglašava da je trebalo reorganizirati cijelu bolnicu i osigurati ležećim pacijentima svu skrb, kao i primjerice rad Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku, ali i bolničke kuhinje. Izvan pogona bit će podrum bolnice, prizemlje i prvi kat. Pacijentima koji moraju ostati u bolnici osigurana je dostava prehrane. S obzirom na to da se u KB-u Dubrava inače pripremaju obroci i za pacijente u KB-u Merkur, i ta će zagrebačka bolnica u petak i tijekom vikenda imati dostavu hrane preko Pletera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2023 17:59