IZVIJESTILA POLICIJA

Zbog ratnog zločina prijavljen 62-godišnjak iz Negoslavaca, nedostupan je hrvatskim vlastima

Sumnja se da je iz obiteljske kuće nasilno odveo civila, koji je teško fizički zlostavljan, a od zadobivenih ozljeda nastupila je smrt
Ulaz u Negoslavce
 Ivan Peric/Cropix

Zbog ratnog zločina nad civilima u mjestu Petrovcu 1991., vukovarsko-srijemska policija prijavila je 62-godišnjaka iz Negoslavaca nedaleko Vukovara, izvijestila je u utorak policija.

U policiji kažu da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je tad 34-godišnjak iz Negoslavaca u studenome 1991., kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba iz Negoslavaca, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta Petrovci te protuzakonito uhitio i iz obiteljske kuće nasilno u nepoznatom smjeru odveo civilnu osobu, tad 45-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Žrtva je teško fizički zlostavljana, a od zadobivenih ozljeda nastupila je smrt, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.

Protiv osumnjičenog 62-godišnjaka, koji je nedostupan hrvatskim vlastima, policija je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:51