MJERE PREVENCIJE

ZBOG ŠIRENJA EPIDEMIJE ODGOĐENA BROJNA DOGAĐANJA Donosimo popis koncerata, festivala, skupova...

 Vlado Kos / CROPIX

Zbog širenja koronavirusa, a u sklopu mjera prevencije otkazana su ili odgođena brojna javna događanja u Hrvatskoj. Posljednji u nizu je tradicionalni Koncert za život u organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Zagrebačke filharmonije. Trebao se održati u petak, 13. ožujka 2020. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Preporuku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za odgodu skupova s više od 1000 ljudi zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji i okruženju ozibljno su shvatili mnogi, pa je tako jučer objavljeno da se odgađa festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, Festival svjetla Zagreb, festival turizma Place2Go koji se trebao održati u Areni....

Direktor Arene Zagreb Sretan Šarić rekao je kako još nije donesena odluka o odgodi koncerata jer za takvu odluku još ima vremena. Prvi je na rasporedu koncert Parnog Valjka 18. travnja, a u Areni bi trebali nastupiti još i Toni Cetinski 30. svibnja te Celine Dion 5. lipnja.

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski već je prethodno odgodila dva događaja, Večer dalmatinskih pjesama (21. ožujka) i koncert Jumbo big banda orkestara HRT-a, te radiotelevizija Slovenije i Srbije (12. ožujka).

Otkazan je koncert Marka Škugora, koji se trebao održati 17. ožujka, Fio Show, predstava "Ježeva kućica" te program Radija KAJ - Kajkavci u Lisinskom.

Iz Koncertne dvorane Tvornica kulture izvijestili su kako će uskoro objaviti odluke za održavanje koncerata grupa Artan Lili, The Boomtown Rats, Partibrejkers i Jure Stublića & Filma, te da će se za sve koncerte nakon 4. travnja naknadno očitovati sukladno razvoju situacije.

Odgađa se skup Digital Takeover 2020., koji se trebao održati 13. ožujka na Zagrebačkom velesajmu. O novom datumu i drugim detaljima informacija će biti objavljena naknadno.

Odgađaju se i Dani komunikacija, koji su se trebali održati od 2. do 5. travnja, a novi datum je kraj listopada. Za početak listopada odgođena je međunarodna konferencija za mlade profesionalce - LEAP Summit, koja se u Zagrebu trebala održati od 26. do 27. ožujka.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odgodila je održavanje konferencije "Europski dan tržišnog natjecanja". Ta se konferencija trebala održati 8. travnja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Odgađa se i splitski festival Pričigin te gostovanje znanstvenika Ivana Đikića na druženju 'Skeptici u pubu', koje se inaće održava u zagrebačkom klubu Sax.

Odgođen je i ovogodišnji 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2020. koji se trebao održati u Virovitici.

Turistička zajednica općine Ston objavila je na Facebooku da se otkazuje ovogodišnja manifestacija 'Dani malostonske kamenice' koja je bila najavljena za 21. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:56