REAKCIJA

ZBOG STRANAČKOG UHLJEBLJIVANJA HNS-ovaca KOJE JE OTKRIO JUTARNJI ĆORIĆ U FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA ŠALJE INSPEKCIJU Provest će se i upravni nadzor

 Nikša Stipaničev/ Cropix / CROPIX

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti kojem je na čelu Tomislav Ćorić za Jutarnji list su potvrdili da će u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojim pak upravlja HNS-ov Dubravko Ponoš, obaviti upravni i inspekcijski nadzor.

Informacija dolazi nakon što je Jutarnji list u dva navrata ovaj tjedan objavio podatke o postupku zapošljavanja u toj državnoj instituciji, a u kojoj je od dolaska direktora Ponoša zaposlen prilično velik broj članova HNS-a, koalicijskih partnera u Vladi Andreja Plenkovića.

Iako iz Ministarstva zaštite okoliša u svojem odgovoru nisu direktno spominjali upravni ili inspekcijski nadzor, to proizlazi iz njihovo šturog odgovora u kojem su se pozvali na točno određene odredbe zakona.

- Vezano uz navode koje spominjete u upitu, ovim putem vas želimo obavijestiti kako će Ministarstvo zaštite okoliša i energetske učinkovitosti postupiti sukladno članku 30. Zakona o Fondu za zapošljavanje, stoji u njihovom kratkom odgovoru na pitanja o tome kako komentiraju te podržavaju li HNS-ovu praksu zapošljavanja stranačkih članova.

Članak 30. spomenutog Zakona, naime, kaže da Ministarstvo zaštite okoliša provodi upravni nadzor i nadzor nad stručnim radom, dok inspekcijski nadzor provodi inspekcija zaštite okoliša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:31