900 TISUĆA UMIROVLJENIKA I 600 TISUĆA ZAPOSLENIH

Zbogom haraču: Nema više kriznog poreza! Kosor: Sada će se u Hrvatskoj živjeti bolje

Premijerka je komentirala je i najavljeno 30-postotno, a dugoročno i 100-postotno poskupljenje plina. 'Učinit ćemo sve da ne dođe do tako drastičnog rasta cijena'
 Nina Đurđević/CROPIX

ZAGREB - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor prilikom današnjeg posjeta Mirogoju osvrnula se na sutrašnje ukidanje zadnje stope kriznog poreza. Kazala je kako će to hrvatskim građanima omogućiti da lakše žive.

Podsjetimo, tom vladinom odlukom će oko 900 tisuća umirovljenika i oko 600 tisuća zaposlenih biti oslobođeno plaćanja kriznog poreza.

Premijerka je naglasila da je donošenje takvog poreza bilo neizbježno, te kako je za Vladu to bila iznimno teška odluka.

"Činili smo što smo morali, ali smo donosili i neke odluke koje su značile olakšavanje gospodarstvu", rekla je premijerka Kosor, dodajući da je njezina Vlada prva koja je smanjila neporezna davanja za 20 ili 25 posto.

Također, premijerka se dotakla i upozorenja guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, koji tvrdi da su potrebne drastičnije mjere za izlazak iz gospodarske krize, te kazala da MMF i Svjetska banka podupiru vladin program gospodarskog oporavka, kao i to da se taj program provodi.

"Tom programu dao je potporu i guverner Rohatinski i HNB", izjavila je Kosor.

Na pitanje o najavljenom 30-postotnom, a dugoročno i 100-postotnom poskupljenju plina, premijerka je rekla kako će učiniti sve da ne dođe do tako drastičnog rasta cijena. "Naši razgovori se nastavljaju ovaj tjedan i vjerujem da ćemo biti uspješni", komentirala je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:07