‘ZOVITE POLICIJU!‘

Zbunjeni turist upao u ‘rent a car‘: ‘Je li ovdje normalno da toliko košta taksi od Splita do Resnika?‘

Najnoviji primjer pljačke turista prepričao je čovjek koji radi u rent a caru u Zračnoj luci Split

Ilustracija

 Ante Cizmic/Cropix

Svake godine ista priča na početku turističke sezone u Splitu, javi se netko od stranaca šokiran cijenama taksi usluge.

Najnoviji je jučerašnji primjer kada je turist vožnju od Splita do zračne luke platio gotovo 180 eura, piše Dalmacija Danas.

- Radim u ‘rent a caru‘ i maloprije dolazi stranka u Zračnoj luci Split i želi od nas preuzeti osobni automobil. Gledam ljude, izvan sebe su, pitali su me je li normalno da se iz Splita (Trajektna luka) do aerodroma naplati 180 eura!!? Na to mu kolega kaže da zove policiju jer da to nema veze s mozgom, prepričao je za Dalmaciju Danas anonimni čitatelj.

Slučaj je komentirao Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije.

- Već 4-5 godina mi govorimo da je ovo katastrofa i jednostavno ne znam što bih rekao. Ovo je dno dna, ali je nažalost država omogućila da se to radi. Država je omogućila da on stavi taksi oznaku na krov i da je taksist. Sa kopijom dozvole za taksi da je legalan, on ne treba imati apsolutno ništa nego tu taksi oznaku na krovu. I nažalost, kada on izda taj fiskalni račun, on je apsolutno jedan kroz jedan ispred zakona. Ispred očiju javnosti on je dno dna, ispred očiju normalnih prijevoznika on je dno dna, ali pred zakonom je jedan kroz jedan", rekao je za Dalmaciju Danas Milivoj Topić.

Podsjeća da je cijene taksija nekada određivao Grad.

- Meni je žao ljudi, ali njemu je to omogućio Zakon o cestovnom prijevozu gdje on sam može formirati svoju cijenu. Prije je Grad određivao zimsku i ljetnu tarifu, zima je bila 30 kn ili sada 4 eura do tri kilometra po gradu, a ljetna je bila 20 kuna start, deset kuna po kilometru i tada su ljudi govorili da je skupo, podsjetio je.

U ovom slučaju dvoje turista platilo je do zračne luke 6 eura po kilometru, a iako su cijeli slučaj prijavili i policiji, nisu im mogli pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:14