GAF MINISTARSTVA

ZDENKO DUKA KOMENTIRAO SKANDAL OKO NEPOSTOJEĆEG PORTALA 'Manipulira se mojim izjavama'

 Admir Buljubasic / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) i član Povjerenstva Ministarstva kulture za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima, Zdenko Duka, odgovorio je danas na prozivke udruge "U ime obitelji", ističući kako do 11. kolovoza traje žalbeni rok te se, ukoliko nisu zadovoljni rezultatima natječaja kojeg je raspisalo to Ministarsvo, mogu žaliti.

Udruga "U ime obitelji" koja je izdavač novinskog portala Narod.hr , prozvala je Ministarstvo kulture da načinom odabira projekata na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima prikriveno financira podupiratelje SDP-a i HNS-a, a Zdenka Duku, kao jednog od članova stručnog povjerenstva i predsjednika HND-a, optužuju za pristranost i povezanost s vladajućim strankama.

"Neka se jave i neka se žale. Ja nemam nikakvu potrebu niti ovlaštenje govoriti u ime stručnog Povjerenstva", izjavio je Duka za Hinu.

Čelnik HND-a Duka također optužuje urednika portala Dalje.com Tomislava Galovića za manipulaciju.

Galović tvrdi kako mu je Duka, na upit kojim se kriterijima rukovodilo Povjerenstvo, uzvratio: "Uskoro će vaši doći na vlast, pa ćete onda dobiti novce!".

"Galović je izmanipulirao moju izjavu. Ja 'svojih' nemam tako da nikakve 'naše' nisam spominjao", tvrdi Duka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:48