DNK ANALIZA

ŽDO Karlovac: Nismo obavijestili obitelj ranije, jer smo za rezultate nalaza doznali tek kada su vještaci došli u Karlovac

 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu priopćenjem je odgovorilo na prozivke da nisu odmah po saznanju rezultata vještačenja to javili obitelji Bilić, već neposredno prije tiskovne konferencije u četvrtak u 20 sati, kada su medijima rezultate prezentirali vještaci Zavoda za sudsku medicinu.

Karamarko: 'Je li bilo propusta? Kako to možete pitati! Poduzeli smo sve, ali nismo imali sreće!'

- Na konferenciji za novinare županijska državna odvjetnica je, između ostalog, izjavila da je oko 17,30 sati obaviještena kako je Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu dovršio naloženu analizu, ali dok nije bio dostavljen nalaz i mišljenje Državno odvjetništvo nije znalo kakvi su rezultati provedenog vještačenja.

Odvjetnik: 'Suđenje Paravinji mora se ponoviti ako Antonija Bilić nije ubijena davljenjem'

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je oko 17,30 sati obaviješteno da je dovršena naložena obdukcija i DNA analiza te da je u tijeku izrada pisanog nalaza i mišljenja. Dakle, županijska državna odvjetnica je tada samo znala da su radnje vještačenja dovršene, međutim do dolaska vještaka i predaje nalaza i mišljenja nije znala rezultate vještačenja - kažu u karlovačkom Odvjetništvu.

Napominju da su po dolasku u Karlovac vještaci neposredno prije konferencije za novinare osobno o rezultatima analize obavijestili obitelj Bilić, te je u tom trenutku s tim rezultatima upoznato i Državno odvjetništvo, odnosno županijska državna odvjetnica.

Obitelj rezultate DNK analize saznala 15 minuta prije javnosti. Odvjetnik: 'To nije korektno'

- Kako prije dolaska vještaka i predaje nalaza i mišljenja nitko u Državnom odvjetništvu nije znao rezultate provedenih vještačenja, tako nije niti mogao obavijestiti obitelj. Naime, obavještavanje bilo koga, pa i obitelji, bez uvida u nalaz i mišljenje bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno, posebno cijeneći traume kroz koje je prolazila obitelj Bilić - priopćuju iz ŽDO-a Karlovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 05:13