VELJKO MILJEVIĆ

‘Zdravko Mamić platit će 52 milijuna kuna u hrvatski proračun. On je sam izrazio tu želju‘

Miljević je komentirao presudu prema kojoj Mamić treba vratiti novac u proračun
 Vlado Kos/Cropix

Odvjetnik Zdravka Mamića, Veljko Miljević, za N1 je govorio o jučerašnjem Mamićevom svjedočenju u statusu osumnjičenika ispred Kantonalnog tužiteljstva u Livnu.

Miljević je komentirao i pravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku prema kojoj Zdravko Mamić treba vratiti novac u državni proračun.

- Zdravku Mamiću je zbog jednog jedinog dijela iz te presude Županijskog suda u Osijeku naloženo da uplati Državnom proračuna, a ne Dinamu i da bi ih Zdravko Mamić i njegova obitelj trebala uplatiti u državni proračun - kazao je Miljević.

- Objavljen je nalog suca izvršenja Županijskog suda u Osijeku i stavljen je na oglasnu ploču, iako je imao urednu adresu na koju prima sve pozive. Ovo je objavljeno na oglasnoj ploči, neka on plati 25,5 milijuna, odnosno 26 milijuna kuna. Ja sam na to odgovorio da je to potpuno nerazumljivo i da ne znamo zašto bi se to platilo i kome i kako su baš došli do tog iznosa, kako se plaća višak ako je utvrđena nemogućnost plaćanja iznosa koji bi trebalo platiti - kazao je.

Miljević je potvrdio da Zdravko Mamić misli platiti cjelokupni iznos.

- Zdravko Mamić misli platiti naznačeni iznos i ne samo taj od 25,5 milijuna već cjelokupni iznos uz pomoć svojih prijatelja, ali ima izričitu želju da to dođe Republici Hrvatskoj i narodu Republike Hrvatske. Njemu je to naznačeno u tom oglasu, tu je naznačen rok od 8 dana koji je isticao jučer ili prekjučer. Ja sam obavio s njim razgovore i on je sam izrazio ovu želju. Zdravko Mamić je mene ovlastio da mogu baratati s tom informacijom. Zdravko Mamić želi to platiti, platit će cjelokupni iznos od 52 milijuna kuna, ali hrvatskoj državi i hrvatskom narodu - kazao je Miljević.

Miljević je zatim govorio o USB sticku koji je Mamić predao DORH-u te kazao da je stick svoj put do DORH-a našao preko pogodnih osoba čija imena nije htio otkrivati.

- Nisam mogao potvrditi sve dok Državno odvjetništvo nije potvrdilo da je preuzelo stick. Koliko se radilo od 8. listopada pa eventualno do kraja siječnja je vrlo upitno. Sasvim sam siguran da su u veljači brojne dokazne radnje zaista i provedene - kazao je Miljević.

Potom je pojasnio što se zbivalo u srijedu u Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu.

- Jučer je Zdravko Mamić u uvodu svog iskaza pred Kantonalnim tužiteljstvom odmah predao dva sticka. Budući da je radnju putem sistema međunarodne pomoći provodilo kantonalno tužiteljstvo u Livnu. To su dva istovjetna sticka. Jedan je predan Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu, a drugi prisutnoj zamjenici ravnateljice USKOK-a - kazao je Miljević za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2023 03:08