STIŽE RASTEREĆENJE

Zdravko Marić najavio: Naš je prijedlog da s 1.1. idemo sa snižavanjem poreza na dobit i dohodak

Danas se Marić sastao sa županima i gradonačelnicima i rekao im i neke informacije koje im do sada nisu bile poznate
Zdravko Marić
 Goran Mehkek/Cropix

Ministar financija Zdravko Marić je za Dnevnik Nove TV govorio o novim poreznim reformama. Danas se sastao sa županima i gradonačelnicima i rekao im i neke informacije koje im do sada nisu bile poznate, a smatra da su sastankom zadovoljni.

- Imali smo operativne sastanke. Naš je prijedlog da s 1.1. idemo sa snižavanjem poreza na dobit, rekao je Marić za Dnevnik Nove TV. Gradonačelnicima i županima prezentirali su prijedlog da država preuzme teret snižavanja stope poreza na dohodak koja će, prema njihovim izračunima, iznositi oko dvije milijarde kuna.

Gradonačelnicima i županima je predloženo da država preuzme teret snižavanja stope poreza na dohodak. Ona bi prema sadašnjim izračunima trebala iznositi oko dvije milijarde kuna. Gradovi su do sada imali udio u porezu na dohodak od 60 posto, a sada će to biti 74 posto, dok će županije od sada imati 20 posto, a ranije je to bilo 17.

I porez na promet nekretninama je dio programa Vlade, kaže Marić.

- To je dio programa Vlade i od njega nismo odustali, ali nismo rekli točno kada, rekao je.

Upitan o izvješću Standard&Poorsa, ministar Marić je rekao:

- Imali smo gospodarski rast, suficit proračuna, smanjivanje javnog duga, sad su okolnosti malo drugačije. U ovim okolnostima prvi i osnovni cilj mi je obraniti ovaj investicijski kreditni rejting, zaključio je ministar Marić.

Kada je riječ o aferi Janaf, Marić kaže da mu nije drago tako nešto čuti, no nije htio komentirati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:32