SPORNI SLOGAN

ZDRAVKO PEVEC ZA JUTARNJI 'Ja sam jedini autor žiga i brenda Pevec. Nalaz je utvrdio brojne nepravilnosti, mnogi će se iznenaditi'

 Ranko Suvar / CROPIX

Zdravko Pevec ponovno se našao u žiži medijskog interesa prije dva dana nakon što je objavljena vijest o tome da je Visoki trgovački sud Republike Hrvatske 5. rujna 2019. potvrdio presudu Trgovačkog suda u Zagrebu koji je odlučio da Pevecovi nisu vlasnici slogana 'Kupujte s osmijehom', stiliziranog pijetla i vizualnog identiteta. Također je sud odlučio da Zdravko Pevec mora nadoknaditi troškove sudskog postupka u iznosu od gotovo 700 tisuća kuna.

Danas je došlo do svojevrsnog obrata. Naime, Zdravko Pevec uputio je priopćenje za javnost u kojemu navodi da je dobio nalaz od “Instituta za Neuromarketing” i stalne sudske vještakinje za marketing i intelektualno vlasništvo, doc. dr. sc. Hedda Martine Šola, kojim se, kako ističe u priopćenju, napokon dokazuje da je on jedini i stvarni autor brenda i verbalnog žiga “Pevec”.

- Moram Vam reći da sam jako iznenađen, jer je ovim nalazom svašta utvrđeno i želio bih istaknuti da je stečajni upravitelj (na kojeg sam nekoliko puta u javnosti skretao pozornost), napravio određene nepravilnosti po pitanju brenda, za kojeg se sada konačno dokazalo da sam ja autor! Žalosno je da je moje zdravstveno stanje na krhkim nogama, jer je netko odlučio prisvojiti brend koji nije njegov! Hvala javnosti i svima koji su vjerovali i podržavali mene i moju suprugu kada je bilo najteže, a sada je pred nama velika bitka. U narednih nekoliko dana, kada s odvjetničkim timom dogovorim konkretne akcije, izvijestit ću javnost. Želim obavijestiti javnost da još uvijek nisam niti ja, niti moj odvjetnički tim, zaprimili Rješenje od suda a tvrtka Pevec d.d. je to objavila prije dva dana, navodi Zdravko Pevec u priopćenju.

Novinaru Jutarnjeg lista Zdravko Pevec je u telefonskom razgovoru otkrio da je očekivao takvu odluku.

- Trebalo je prikupiti puno dokumentacije, zapravo od samog početka nastanka i registracije firme. Mislim da je Institut dobro i kvalitetno napravio nalaz. Tu je utvrđeno da sam ja jedini autor žiga i brenda Pevec. Jedino sam možda očekivao veću vrijednost, smatrao sam da je brand daleko vredniji, poručio je Zdravko Pevec ne želeći otkriti na koliki je iznos brand procijenjen.

- Nisam još sve proučio, ne mogu vam sada o tome govoriti. Ono što je interesantno, razotkrile su se u ovom nalazu mnoge nepravilnosti, a najveća nepravilnost je stečajni postupak, rekao nam je Pevec.

- Mnogi će se iznenaditi, ja sam cijelo vrijeme ukazivao na nepravilni stečajni postupak, rekao je istaknuvši da se u nalazu otkrivaju te nepravilnosti.

- Sud mi nije udovolji ni čelnu osobu marketinga, nisu dopustili sudsko vještačenje. Sam sam istraživao tko se time bavi i tako sam došao do Instituta za Neuromarketing, rekao je.

Kada je riječ o odbijanju vještačenja, to se odnosi na tužbu koju je Pevec 2014. godine podnio tužbu protiv društva Pevec d.d. zahtijevajući da sud društvu zabrani upotrebu slogana 'Kupujte s omijehom', stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu kojim se društvo koristi kao nositelj registriranih žigova pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Na upit kada planira objaviti nalaz, rekao je da se o tome mora konzultirati s odvjetnicima te istaknuo da još nitko nije primio sudsko rješenje o brandu, što, prema njegovim riječima, upućuje na mnoge nepravilnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:53