PERFORMANS U SABORU

Zekanović izvadio vrećicu s bijelim prahom: ‘Ovo sam pronašao na Pantovčaku! Da, to je ono što mislite...‘

Ovo, inače, nije bio prvi put da Zekanović aludira da se predsjednik Zoran Milanović drogira

Hrvoje Zekanović

 Saborska Tv/screenshot

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović jutros je u Saboru izveo maleni performans. Za saborsku govornicu došao je s vrećicom u kojoj je bio bijeli prah.

- Evo nekih simptoma prema kojima se može prepoznati ovisnika o kokainu; često šmrcanje, hiperaktivnost, bezrazložna euforija, proširene zjenice... Narkoman navučen na koku zadržava lucidnost, ima razvijen smisao za prevaru i laž svake vrste..., započeo je Zekanović svoj govor, a zatim iz džepa izvukao vrećicu.

- Jučer sam šetao po Pantovčaku, sasvim slučajno, i tamo negdje posred Pantovčaka pronašao sam ovo. Unutra je upravo ono što vi mislite da je, rekao je Zekanović i počeo mahati vrećicom s bijelim prahom.

Rekao je kako ovim putem poziva ministra Božinovića i službu za borbu protiv zloporabe narkotika, da se "pozabave ovim i naprave izvide na Pantovčaku".

Ovo, inače, nije bio prvi put da Zekanović aludira da se predsjednik Zoran Milanović drogira. - Moguće je da Milanović koristi teške droge. Kršćanski, s empatijom, želim mu da ozdravi, rekao je nedavno u razgovoru za Jutarnji list.

Nakon svog mini performansa Zekanović je rekao kako bi sad ispričao jednu drugu priču o "momku koji se zove Zoran i koji je odrastao u betonskom neboderu na 15. katu u Novom Zagrebu".

image

Hrvoje Zekanović

Damjan Tadic/Cropix

- On bi često u svojoj dnevnoj sobi raspalio 'Heroj ulice, zalijepio nosić na prozorsko staklo i gledao što rade njegovi vršnjaci. Ali on nije napravio domaći uradak pa ga mama i tata nisu pustili na ulicu. No kad je prošlo to razdoblje, on se dočepao maturalnog plesa. Tamo je pušio travu, što je nekoliko puta slavodobitno priznao medijima. Taj gospodin je zatim ušao u politiku i čak postao predsjednikom Socijaldemokratske partije. Postao je i predsjednik Vlade naše države, a nažalost i predsjednik države. To je lik koji danas, u situaciji kad jedna Finska itekako strahuje za svoju egzistenciju, on prijeti fFnskoj suludim idejama, rekao je Zekanović.

image

Hrvoje Zekanović

Damjan Tadic/Cropix

- No nije on jedini, i ne likuje samo Putin nad njegovim idejama. Podržavaju ga i drugovi iz Mosta, kolega Raspudić isto danas govori da je dobra ideja da se blokira ulazak Finske u NATO savez, rekao je Zekanović i dodao kako poziva kolege iz SDP-a i Možemo da kažu što misle o Milanoviću.

image

Hrvoje Zekanović

Damjan Tadic/Cropix

Selak Raspudić se javila za povredu poslovnika i Zekanoviću poručila - da nije svačiji politički cilj potrčati Plenkoviću u zagrljaj, a da se hiperaktivnost, koju je naveo kao simptom, vidi i kod njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:26