SKANDALOZAN ISPAD

Zekanović o Grbinu u Saboru: ‘On je politički zombi, živi mrtvac. Treba ga pogoditi kolcem i metkom u čelo‘

Zekanović je šefa SDP-a nazvao političkim zombijem, a onda se, najblaže rečeno, nespretno izrazio

Hrvoje Zekanović

 Screenshot

Saborski zastupnici, izabrani 17. travnja, okupili su se u četvrtak u Hrvatskom saboru na prvoj, konstituirajućoj sjednici novog, 11. saziva od neovisnosti, a uz njih su na svečanoj sjednici bili i brojni drugi visoki uzvanici.

Gordan Jandroković po treći je put izabran za predsjednika Hrvatskoga sabora, što u 34 godine modernog saborovanja nije pošlo za rukom ni jednom od njegovih 11 prethodnika.

Jandroković je na konstituirajućoj sjednici novoizabranim zastupnicima poručio kako nije vrijeme za jeftini politički egzibicionizam i dovođenje u pitanje temelja ustavno-pravnog poretka već za kvalitetnu političku raspravu i donošenje zakona na dobrobit građana.

- Nužno se usredotočiti na našu primarnu parlamentarnu zadaću, a to je rad za opće dobro. Moramo zajedno osigurati ozračje za kvalitetnu političku raspravu i donošenje optimalnih zakona na dobrobit naših građana - istaknuo je Jandroković.

No predsjednika Sabora nije poslušao zastupnik vladajuće većine Hrvoje Zekanović. On je šefa SDP-a nazvao političkim zombijem, a onda se, najblaže rečeno, nespretno izrazio.

- Tema svih tema je kako će, figurativno, visiti naglavačke predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Kad ga vi smaknete politički. Dakle, on je trenutno politički zombi. Živi mrtvac. Čovjek koji je izgubio izbore i koji će kroz koji tjedan, a vi to znate, već se neki konkurenti... Više ga nitko i ne brani. Evo, izazivam vas. Tko će braniti Peđu Grbina? Ajmo! Neće ga nitko braniti. Pa naravno. Tko će zombija braniti? Zombija jedino možeš, znate one filmove, jedino kolcem i metkom u čelo. Da, da... Dakle, tema svih tema je raspad i obračun u SDP-u te gdje će Peđa Grbin raditi uskoro. Tema je i to da je 20 posto zastupnika Mosta napustilo Most. To je tema, a nije tema neka najnormalnija koalicija koja će sutra upravljati državom - kazao je Zekanović.

Replicirao mu je SDP-ov Željko Jovanović koji je rekao da su njegove rasprave uvijek promašene te da zbog takvih poput njega Sabor tone sve dublje i dublje.

SDP-ov Arsen Bauk poručio je da zbog Zekanovićevih izjava o Grbinu očekuju ispriku od HDZ-a ili barem od zastupnika Zekanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:59