PRIPREME ZA PARLAMENTARNE IZBORE

ZEKANOVIĆ O ŠKORI 'Suverenisti su otvoreni za one koji se uklapaju u njihovu ideologiju i svjetonazor, na njemu je da pokrene sve ono što je najavio'

Hrvoje Zekanović
 Bruno Konjevic / CROPIX

Hrvoja Zekanovića novinari u Saboru pitali su je li dio projekta Miroslava Škore za predstojeće parlamentarne izbore. O tome, odgovorio je, nije razgovarao sa Škorom dodavši kako je Škoro dijelom i zaslugom Hrvatskih suverenista ostvario sjajan rezultat na predsjedničkim izborima.

Hrvatski suverenisti se, ustvrdio je, pripremaju na samostalan izlazak na parlamentarne izbore, a o onome na što ne mogu utjecati ne razmišljaju.

- Ako se pokrene zajednička priča koja bi objedinila sve koji su podržali Škoru, mogli bismo stvarno razmišljati o preuzimanju vlasti u Hrvatskoj i da se iz te opcije da mandatar za sastavljanje Vlade. No siguran sam da će Hrvatski suverenisti kao samostalna opcija participirati u budućoj hrvatskoj Vladi, što dokazuje i rezultat o euro izborima.

Ustvrdio je da su suverenisti otvoreni za one koji se uklapaju u njihovu ideologiju i svjetonazor.

- Na Škori je da pokrene sve ono što je najavio u intervjuu - rekao je Zekanović, koji o HDZ-u pak ne razmišlja.

- Izabran sam na listi HDZ-a, to nikad ne negiram. Raduje me to što se u HDZ-u događaju nekakve promjene, vidjet ćemo kako će to završiti, ali politika Andreja Plenkovića nam nije prihvatljiva. Raduje me što počinju puhati neki novi vjetrovi u HDZ-u, moguće je da se menadžment HDZ-a promijeni jer ne može biti gori u ideološkom i svjetonazorskom smislu koji je većini desnog, konzervativnog glasačkog tijela itekako bitan.

Na pitanje je li mu prihvatljiv Miro Kovač kao kandidat za predsjednika HDZ-a, Zekanović kaže:

- Kandidature još nisu jasno obznanjene. Dok se oni među sobom ne dogovore, ne bih nikome dao podršku niti bih bilo koga izdvajao, ali Andrej Plenković u svakom slučaju nije prihvatljiva opcija. Ne bavimo se unutarnjim pitanjima u HDZ-u, ali nitko nije imun na ta zbivanja pa ni Hrvatski suverenisti. Sve je itekako briga za to što se događa u HDZ-u.

Što se tiče uključivanja Mosta u tu platformu, mislim da politički sazrijevaju, ali o tom - potom - zaključio je Zekanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:17